«Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας και προχωράμε με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις στο διάλογο με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην Αθήνα σήμερα, με τον Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη, συμφωνήσαμε για την επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης που θα ανταποκρίνεται στο πάγιο αίτημα του Δήμου Μαλεβιζίου για ανταπόδοση σταθερών αντισταθμιστικών εσόδων προς την τοπική κοινωνία που επηρεάζεται περισσότερο από τις οχλούσες δραστηριότητες της λιμενικής ζώνης», δήλωσε ο κ. Μποκέας.

Ανταπόκριση του Υπουργείου

Ο κ. Στυλιανίδης αναγνώρισε το μεγάλο βάρος που έχει επωμιστεί ο Δήμος Μαλεβιζίου επί δεκαετίες, χωρίς να έχει λάβει μέχρι σήμερα κανένα αντισταθμιστικό όφελος. Συμφωνήθηκε ότι θα επεξεργαστεί νομοθετική ρύθμιση για να αποδοθούν σταθερά αντισταθμιστικά έσοδα στον Δήμο από τη λειτουργία της Χερσαίας Ζώνης Λινοπεραμάτων. Μέχρι την ολοκλήρωση της νομοθετικής επεξεργασίας, ο νέος κρατικός λιμενικός φορέας διαχείρισης θα αποδίδει τα αναγκαία έσοδα μέσω προγραμματικών συμβάσεων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για έργα συντήρησης και αναβάθμισης της περιοχής.

Εκπροσώπηση του Δήμου

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η ενεργή και ουσιαστική εκπροσώπηση του Δήμου Μαλεβιζίου στον νέο κρατικό λιμενικό φορέα διαχείρισης. Ο Υπουργός Ναυτιλίας ήταν θετικός στο αίτημα του Δημάρχου για τη συμμετοχή του Δήμου στη διαχείριση της Χερσαίας Ζώνης.

Ευχαριστίες και Συνεργασία

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο για την αγαστή συνεργασία και τα θετικά βήματα στον διάλογο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε και στους βουλευτές Ηρακλείου, κ. Μάξιμο Σενετάκη και κ. Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, για την παρουσία τους στη συνάντηση και τη στήριξή τους, καθώς και στους κ. Λευτέρη Αυγενάκη, κ. Ελένη Βατσινά, κ. Φραγκίσκο Παρασύρη και κ. Χάρη Μαμουλάκη για τις παρεμβάσεις τους σε όλα τα επίπεδα.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανακούφιση και ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, ενισχύοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και υποστηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.