Δήμος Αμυνταίου και Εργατικό Κέντρο Φλώρινας: Προτεραιότητα η ανεργία

Η αντιμετώπιση της ανεργίας μπορεί να επιτευχθεί εν μέρει μέσω ενός συνεκτικού πλέγματος μέτρων, τα οποία σχετίζονται με το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης, ενημερώθηκε για τις οικονομικές, επαγγελματικές, εργασιακές, ασφαλιστικές και κοινωνικές διεκδικήσεις του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο του Κέντρου, Κωνσταντίνο Σιάκο, και τον Γενικό Γραμματέα, Θωμά Ταρτόρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν. Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα θέματα ανεργίας, η οποία αυξήθηκε λόγω της απολιγνιτοποίησης.

Η αντιμετώπιση της ανεργίας μπορεί να επιτευχθεί εν μέρει μέσω ενός συνεκτικού πλέγματος μέτρων, τα οποία σχετίζονται με το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προώθηση βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων, για να στηριχθούν οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν επηρεαστεί από τις αλλαγές στην τοπική οικονομία.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Λιάσης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Εργατικού Κέντρου για την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της περιοχής. «Η επίλυση των εργασιακών και κοινωνικών προβλημάτων είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Θα εργαστούμε από κοινού με το Εργατικό Κέντρο για να βρούμε λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών μας,» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Σιάκος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποστήριξή του και επεσήμανε ότι η συνέργεια και η αλληλοϋποστήριξη είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω επαφές και συζητήσεις, προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.