Ο κ. Μαστροκούκος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την πρόταση αυτή, λέγοντας: «Ως Δήμαρχος, νιώθω άσχημα. Στεναχωριέμαι αφάνταστα ως Έλληνας, ως πατριώτης, ως Καλύμνιος, όταν ακούμε από τα απέναντι παραλία ότι είναι πρόθυμοι να μας λύσουν το πρόβλημα των απορριμμάτων μας, επειδή εμείς δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε. Αυτό με στενοχωρεί αφάνταστα. Είναι ενοχλητικό ως πατριώτης να ακούω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας και προσφέρονται οι γείτονες να μας εξυπηρετήσουν. Είμαστε μέρος της ελληνικής επικράτειας και οφείλουμε να λύνουμε τα ζητήματά μας με χαμηλούς τόνους, χωρίς να δίνουμε δικαιώματα σε αυτούς που καραδοκούν».

Μεταφορά Απορριμμάτων από Κω στην Κάλυμνο

Ο Δήμαρχος απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με τη μεταφορά απορριμμάτων από την Κω στον ΧΑΔΑ Καλύμνου, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό πράγματι συμβαίνει, αν και προσπαθούν να το διαχειριστούν διακριτικά.

«Είναι γεγονός ότι τα ξημερώματα βλέπουμε στον ΧΑΔΑ της Καλύμνου έναν απίστευτο αριθμό στρωμάτων που έχουν αποσυρθεί και πεταχτεί εκεί, περισσότερα απ’ όσα έχει ολόκληρη η Κάλυμνος. Καθημερινά, βλέπουμε τα ημερόπλοια να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών στο λιμάνι και την πλατεία μας. Αυτό είναι αλήθεια. Τι να κάνουμε όμως; Να ξεκινήσουμε μια διαμάχη που δεν έχει νόημα; Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λύνουμε μεταξύ μας και με χαμηλούς τόνους. Πειρατικά, αλλά και κρυφό μυστικό για πολλούς».

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι τέτοια θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με συνεργασία και διακριτικότητα, ώστε να αποφεύγονται περιττές εντάσεις και προβλήματα στην κοινότητα.