Αναβαθμίζεται οδικό δίκτυο και οι σχολικές εγκαταστάσεις στον Δήμο Λοκρών

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν δύο σημαντικά έργα υποδομών στον Δήμο Λοκρών, τα οποία αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των μαθητών της περιοχής.

Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της τοπικής κοινότητας Κυρτώνης και η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Μαρτίνου εγκρίθηκαν με αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Βελτίωση Οδικού Δικτύου στην Κυρτώνη

Η τοπική κοινότητα Κυρτώνης θα δει σημαντικές βελτιώσεις στο οδικό της δίκτυο με την ένταξη του σχετικού έργου στο «Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) Υποδομών και Μεταφορών 2021 – 2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδικές Υποδομές». Το έργο, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις οδών, ενισχύοντας την ασφάλεια και την προσβασιμότητα στην περιοχή.

Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου – Λυκείου Μαρτίνου

Ταυτόχρονα, προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου και του Λυκείου Μαρτίνου, με το έργο να εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενεργειακή Απόδοση» του ΤΠΑ Υποδομών και Μεταφορών 2021 – 2025. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 70.000 ευρώ και περιλαμβάνει:

  • Εγκατάσταση διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού συστήματος: Θα μειώσει τις ενεργειακές ανάγκες του σχολείου και θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Μονώσεις σε δομικά στοιχεία και αποκαταστάσεις όψεων κτιρίου: Θα βελτιώσουν τη θερμομόνωση και την αισθητική του κτιρίου.
  • Τοποθέτηση πυράντοχης πόρτας στο λεβητοστάσιο: Θα ενισχύσει την πυρασφάλεια του σχολείου, προστατεύοντας μαθητές και προσωπικό.

Δηλώσεις και Προσδοκίες

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε τη σημασία των έργων αυτών για την τοπική κοινότητα και την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Λοκρών. «Η αναβάθμιση των υποδομών αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αυτά τα έργα είναι μέρος των προσπαθειών μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επόμενα Βήματα

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, με στόχο την ολοκλήρωσή τους εντός του χρονοδιαγράμματος. Οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις επικείμενες βελτιώσεις, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της κοινότητας.

Με την υλοποίηση αυτών των έργων, ο Δήμος Λοκρών κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των υποδομών και της ενίσχυσης της ενεργειακής απόδοσης, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους και τους μαθητές της περιοχής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.