Απέκλεισε κάθε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας του ΠαΣοΚ με τη ΝΔ, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Το ΠαΣοΚ δεν μπορεί να αποτελέσει το άλλοθι και το δεκανίκι του κ.Μητσοτάκη. Δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιήσουμε, μέσα από μια κυβερνητική συνεργασία τις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου, τη συγκάλυψη σκανδάλων, τη λογική καρτελοποίησης της οικονομίας και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας», είπε ο βουλευτής Ηλείας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης , τονίζοντας ότι η αυτόνομη πορεία του ΠαΣοΚ δεν σημαίνει ότι το ΠαΣοΚ πρέπει να απέχει από πολιτικές πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια Μεγάλη Παράταξη, ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα κερδίσει και τις εκλογές αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Επισήμανε ότι η λογική της περιχαράκωσης και της απουσίας πολιτικών πρωτοβουλιών δοκιμάστηκε και απέτυχε. Τη στιγμή που καταρρέουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και το ΠαΣοΚ όχι μόνο δεν κερδίζει αλλά χάνει και πάνω από 100.000 ψήφους, επιβάλλεται να δούμε την πραγματικότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι ο ίδιος εκφράζει τις παραδοσιακές θέσεις του ΠαΣοΚ ενώ οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο, ο κ.Κατρίνης τόνισε:

«Η συζήτηση αυτή διεξάγεται με τεχνικούς όρους ενώ εγώ θέλω και επιδιώκω να είναι πολιτική, να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Εκφράζουν κάποιον πολίτη που αυτοπροσδιορίζεται ως κεντρώος, πρακτικές όπως οι υποκλοπές, η παραβίαση των κανόνων δικαίου και η συγκάλυψη των ευθυνών για τα Τέμπη; Η αλαζονική και ακραία συμπεριφορά κυβερνητικών στελεχών, ταιριάζει σε μια κεντρώα αντίληψη; Σε ότι με αφορά έχω στέρεες ιδεολογικές αρχές. Είμαι όμως ένας νέος άνθρωπος, ένας άνθρωπος της εποχής του. Δεν προσεγγίζω το ΠαΣοΚ με αναμνησιολογικά χαρακτηριστικά αλλά με όρους μέλλοντος. Η δεκαετία του ’80 δεν επιστρέφει. Υπάρχουν όμως το 2024 συνθήκες κοινωνικής αδικίας, περιθωριοποίησης, καθεστωτισμού που περιφρονεί τους πολίτες, που πρέπει να αναδειχθούν. Kυρίως υπάρχει η ανάγκη προοδευτικών πολιτικών, που εμείς πρέπει να διαμορφώσουμε και να τις πάμε στην κοινωνία για να κινητοποιήσουν την πλειοψηφία των πολιτών».

Μιλώντας για αυτές τις νέες , προοδευτικές πολιτικές, ο κ. Κατρίνης ανέφερε:

Τη δημιουργία Κρατικής Εταιρείας για την παραγωγή πράσινης και καθαρής ενέργειας που θα οδηγήσει σε μείωση τιμών στην κατανάλωση.
Την 4ήμερη εργασία χωρίς μείωση μισθών και με πολιτικές και δράσεις για τον ελεύθερο χρόνο.
Τη δημιουργία Νησιωτικού και Ορεινού Ταμείου, που θα είναι συνδεδεμένα με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και Ευρωπαϊκούς πόρους και όλα ενταγμένα σε ένα μεγάλο σχέδιο για την περιφερειακή ανάπτυξη και το ζωντάνεμα της ξεχασμένης Ελληνικής Επαρχίας.
Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Μιχ. Κατρίνη στην ΕΡΤ: