Πεντανόστιμο και υπέροχα γλυκό χταπόδι ψητό από τους Λειψούς

Το χταπόδι ψητό από τους Λειψούς είναι ένα παραδοσιακό νησιωτικό πιάτο που κουβαλάει την αυθεντική γεύση της ελληνικής θάλασσας στο φαγητό μας. Με αυτή τη συνταγή δημιουργούμε ένα πιάτο που θα αναδείξει την υφή και τη γεύση του χταποδιού με τον καλύτερο τρόπο.

Θρασύβουλος Γιακουμάκης
Πεντανόστιμο και υπέροχα γλυκό χταπόδι ψητό από τους Λειψούς

Το χταπόδι ψητό από τους Λειψούς είναι ένα παραδοσιακό νησιωτικό πιάτο που κουβαλάει την αυθεντική γεύση της ελληνικής θάλασσας στο φαγητό μας. Με αυτή τη συνταγή δημιουργούμε ένα πιάτο που θα αναδείξει την υφή και τη γεύση του χταποδιού με τον καλύτερο τρόπο.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

330λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

15λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 3-4 μερίδες

  •  1 φρέσκο χταπόδι
  •  Ε.π. ελαιόλαδο
  •  Ξίδι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε καλά και σγουρίζουμε το φρέσκο χταπόδι (ιδανικά στα βράχια, δίπλα στη θάλασσα) για να μαλακώσει. Το απλώνουμε στον ήλιο και στον αέρα για 3-5 ώρες, να στεγνώσει.

  2. Στη συνέχεια, το χωρίζουμε σε πλοκάμια και το ακουμπάμε στη σχάρα (αν είναι μικρό, το βάζουμε ολόκληρο).

  3. Το ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, να γίνει τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά.

  4. Το βγάζουμε σε πιάτο, προσθέτουμε λάδι και ξίδι και σερβίρουμε.

  5. Ένας απλός αλλά πεντανόστιμος μεζές.

Μικρά Μυστικά

Η φρεσκάδα του χταποδιού είναι κλειδί για την επιτυχία του πιάτου. Προτιμήστε να αγοράσετε χταπόδι από αξιόπιστες πηγές.