Με έναν κόμπο να της πνίγει τον λαιμό μίλησε η Ελένη Πόλακ για τον αποκλεισμό της στον πρωινό προκριματικό του άλματος επί κοντώ.

Η 27χρονη άλτρια δήλωσε «πολύ μπερδεμένη για το τι πήγε λάθος» στον αγώνα, με αποτέλεσμα να μην περάσει το 4.40 και να ολοκληρώσει πρόωρα τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Δεν ξέρω τι έχει φταίξει, δεν ήθελα να κάνω μια τέτοια εμφάνιση, πόσο μάλλον σ’ έναν τόσο σημαντικό αγώνα», ανέφερε επίσης.

«Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ για να γυρίσω στο πώς ήμουν στο Τόκιο. Ψυχολογικά είμαι πολύ καλύτερα, σωματικά όχι τόσο», συμπλήρωσε η Ελληνίδα επικοντίστρια, ευχόμενη «στο Λος Άντζελες να πάνε και τα δύο σωστά».

Εμφανώς επηρεασμένη από την αρνητική έκβαση της προσπάθειάς της και τα τρία άκυρα άλματα, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα «με πονάει πάρα πολύ», διότι «το δουλεύω και προσπαθώ».

«Λένε ότι ο επιμένων νικά, εγώ κάθε φορά επιμένω και κάθε φορά χάνω. Μακάρι κάποια στιγμή να έρθει αυτή η νίκη» κατέληξε με φωνή που έτρεμε η Ελένη Πόλακ, προσπαθώντας να ελέγξει το έντονο συναίσθημα της στιγμής και να μην δακρύσει on camera για το γεγονός έμεινε στα 4.20 τη στιγμή που στον τελικό πέρασαν οι αθλήτριες που πέρασαν τα 4.40.