Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα – Ιταλία 9-8: Μεγάλη νίκη αυτοπεποίθησης

Το 9-8 επί της Ιταλίας ήταν μια επιβεβαίωση πως η εθνική πόλο των ανδρών είναι έτοιμη να διεκδικήσει τα πάντα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι υπολογισμοί είναι γι’ αυτούς που δεν πιστεύουν στους εαυτούς κι ο Θοδωρής Βλάχος με τους διεθνείς του κάθε άλλο παρά τέτοιοι, αδύναμοι, χαρακτήρες είναι.

Ομοσπονδιακός προπονητής και παίκτες αντιμετώπισαν το ματς με την Ιταλία σαν να μην υπήρχε επιστροφή, τη στιγμή που είχαν «κλειδώσει» την οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, και πανηγύρισαν έντονα το νικηφόρο 9-8. Μάλιστα το αποτέλεσμα αυτό έφερε την Ελλάδα πάνω από τη «Settebello» στη μεταξύ ισοβαθμία, απλώς μένει να διευκρινιστεί η τελική θέση της στην κατάταξη.

Ήταν μια νίκη αυτή που κατά τον Θ. Βλάχο «διώχνει όλες τι αμφιβολίες από εμάς κυρίως» πριν από τις μεγάλες μάχες στα νοκ άουτ, καθώς πλέον «ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά, να ελέγχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο και να τον κερδίσουμε».

Η Ελλάδα είχε νικήσει στα πέναλτι τους Μαυροβούνιους και είχε δεχθεί 14 γκολ από τους Κροάτες, τα μισά εκ των οποίων (7) στο τρίτο οκτάλεπτο. Ήταν δυο συνθήκες που φανέρωσαν μια πρόσκαιρη αδυναμία συγκέντρωσης κι έβαλαν τους διεθνείς να σκεφτούν διαφορετικά.

Κόντρα στην ισχυρή Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια, έναν «κακό δαίμονά» της, η Εθνική διαχειρίστηκε πολύ πιο σοφά τις απαιτητικές καταστάσεις και με λίγη τύχη στην τελευταία επίθεση των Ιταλών (τεράστια απόκρουση Ζερδεβά, σουτ στο οριζόντιο) πήρε αυτό που τόσο ήθελε. Πλέον περιμένει τον πρώτο αντίπαλό της στα χιαστί με τη σιγουριά ότι μπορεί να κερδίσει όποιον κι αν βρεθεί στον δρόμο της.

Η λογική λέει πως θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία που έχασε την ισοβαθμία με τους Αυστραλούς στον άλλον όμιλο, εφόσον οι Κροάτες δεν ηττηθούν από τους Αμερικανούς. Ειδάλλως, ως πρώτη, θα πέσει με τη Σερβία.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 0-1, 3-2

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

Ιταλία: Ντελ Λούγκο, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Τζιανάντζα, Φοντέλια, Κοντέμι 3, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 1, Πρεσούτι, Μπρούνι 3, Ντι Σόμα, Ιόκι Γκράτα 1, Νικόζια

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.