Άλλη μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.90μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Το χρυσό πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά το Τόκιο, ο «ανίκητος» Σουηδός Ντουμπλάντις, ενώ στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Αμερικανός Κέντρικς.

Είναι το 31ο μετάλλιο που παίρνει ο ελληνικός στίβος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και 128ο συνολικά.

Το μετάλλιο του Καραλή είναι το 6ο της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι, μετά από το ασημένιο του Χρήστου (κολύμβηση) και τα χάλκινα των Τσελίδη (τζούντο), Πετρούνια (ενόργανη), Φίτσιου-Κοντού (κωπηλασία), Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή (κωπηλασία). Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει αύριο το πρώτο χρυσό στο άλμα εις μήκος.

Ο αγώνας

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε άκρως εντυπωσιακά τον αγώνα, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5.50μ, τα 5.70μ, τα 5.80μ, 5.85μ. και τα 5.90μ.

Ακολούθως, απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια στα 5.95μ, τα οποία αποφάσισε να αφήσει, για να δοκιμάσει την τύχη του στα 6.00μ. Οι δύο προσπάθειές του εκεί δεν ήταν επιτυχημένες, όμως τα 5.90μ ήταν αρκετά για να τον φέρουν στο βάθρο. Να σημειώσουμε πως αν περνούσε τα 5.95μ θα έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ, αφού αυτό είναι 5.93μ.