Ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου θα βρεθεί για μία ακόμα φορά στην τεράστια καριέρα της η Κατερίνα Στεφανίδη. Η σπουδαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεπερνώντας τα 4.55.

Μαζί της στον τελικό θα βρίσκεται και το μεγάλο ταλέντο του ελληνικού στίβου η Αριάδνη Αδαμοπούλου. Η 23χρονη πρωταθλήτρια στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να περάσει τα 4,40μ. και αυτό ήταν αρκετό να της δώσει την πρόκριση.

Στον προκριματικό συμμετείχε και η Ελένη Πόλακ η οποία ξεπέρασε τα 4,20μ. όχι όμως και τα 4,40μ. Έτσι δεν κατάφερε να συνεχίσει.

Συνολικά στον τελικό θα αγωνιστούν 20 αθλήτριες. Γιατί έγινε αυτό; Το όριο ήταν στα 4,70μ. ωστόσο μόλις έντεκα αθλήτριες πέρασαν τα 4,55μ. Για τη διεξαγωγή του τελικού χρειάζονται τουλάχιστον 12 αθλήτριες.

Έτσι οι διοργανωτές αποφάσισαν να περάσουν και κάποιες αθλήτριες που απέτυχαν στα 4,55μ. Έτσι πέρασαν και όσες ξεπέρασαν με την πρώτη τα 4,40μ. Για αυτό το λόγο φτάσαμε στις 20 αθλήτριες.

Βέβαια, αυτή η εξέλιξη αναμένεται να δημιουργήσει έναν τελικό με μεγάλη διάρκεια και θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή από τις αθλήτριες.