Μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 πήρε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Μάλιστα, σημείωσε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στα ρεπεσάζ.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έδωσε τη μάχη της στην πρώτη σειρά των ρεπεσάζ των 200 μέτρων. Και πραγματικά τα έδωσε όλα τερματίζοντας σε 22.99 (+0.6), χρόνος που της έδωσε την τρίτη θέση στη σειρά της και, όπως αποδείχτηκε, ήταν αρκετός για την πρόκριση.

Βέβαια, αρχικά εκείνη πίστευε ότι είχε αποκλειστεί για αυτό και τη στιγμή του τερματισμού της ξέσπασε σε κλάματα. Ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν με διαφορετικό τρόπο.

Από τη στιγμή που προκρίνονταν οι πρώτες και δύο χρόνοι, η Πολυνίκη παρέμεινε στις hot seats ως δεύτερη επιλαχούσα. Από τη δεύτερη σειρά δεν την πέρασε καμία ούτε από τη τρίτη, την οποία κέρδισε η Ολίβια Φωτοπούλου με 22.92.

Με μία κούρσα να απομένει, η αγωνία ανέβηκε στο κατακόρυφο. Στην τέταρτη σειρά, όμως, η πρώτη έκανε 23.08 και η Πολυνίκη πήρε την πρόκριση. Ο ημιτελικός θα γίνει σήμερα (5/8) το βράδι στις 21:45.

Αμέσως μετά μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Ναι, είμαι στα ημιτελικά. Ήταν η πιο δύσκολη κούρσα ψυχολογικά. Το αποτέλεσμα δεν το περίμενα, δεν περίμενα να προκριθώ. Θεωρώ ότι είμαι άτυχη, γιατί τυγχαίνω στις πιο δύσκολες σειρές. Έκανa ό,τι καλύτερο μπορούσα. Σωματικά ένιωθα τέλεια και μού βγήκε. Είμαι ευτυχισμένη. Δεν ξέρω τι να πω. Κι άλλες είναι μικρές, δεν το βλέπω έτσι».