Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Γιούλο δεν θα πεινάσει ποτέ ξανά

Ο Κάρλος Γιούλο κατέκτησε το χρυσό τόσο στις ασκήσεις εδάφους, όσο και στο άλμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ήδη χορηγοί τού υπόσχονται φαγητό εφ’όρου ζωής.

Ο Σπύρος Λούης είχε ζητήσει ένα καινούργιο κάρο για να φορτώνει τα κανάτια με το νερό ως πριμ χρυσού μεταλλίου για την απρόσμενη νίκη του στο Μαραθώνιο της Αθήνας το 1896. Τώρα πια οι χώρες γεμίζουν… κάρα με χρυσάφι για να δώσουν κίνητρο στους αθλητές τους, ειδικά χώρες που δεν έχουν μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό.

Αυτή είναι και η ομορφιά των Ολυμπιακών Αγώνων, να βλέπουμε αυτούς τους αθλητές να γράφουν ιστορία όπως η Θία Λαφόντ από τη Δομηνικανή Δημοκρατία που νίκησε στο τριπλούν και ο Κάρλος Γιούλο από τις Φιλιππίνες, φαβορί και θριαμβευτής τελικά στις ασκήσεις εδάφους.

Ο 23χρονος Γιούλο, ένας από τους πιο μικρόσωμους γυμναστές καθώς το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 1.50μ. ξέσπασε σε λυγμούς από τη στιγμή που είδε πως εξασφάλισε ένα μετάλλιο και ενώ απέμεναν δύο αθλητές για να εκτελέσουν το πρόγραμμα τους. Η στιγμή που συνειδητοποιεί δε πως το χρυσό μετάλλιο είναι δικό του είναι από τις πιο δυνατές στιγμές στο Παρίσι, με τους φωτογράφους να στήνουν έναν κλοιό γύρω από τον πεσμένο στο έδαφος Γιούλο.

«Είμαι ευγνώμων για όσους με στήριξαν πραγματικά. Δεν θα μπορούσα να καταφέρω τίποτα δίχως τη συμπαράσταση τους», δήλωσε ο Γιούλο. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται η οικογένεια του, η οποία τον αποκλήρωσε (!) όταν ο αθλητής συνειδητοποίησε ότι σπαταλούσαν τα χρήματα που κέρδιζε από τα χρηματικά έπαθλα σε διάφορους αγώνες.

Δεν τον συνεχάρη η μητέρα του για το χρυσό

Η οικογένεια του αποδοκίμασε την απόφαση του να επιστρέψει το 2023 στις Φιλιππίνες για να ζήσει με τη σύντροφο του, Κλόι. Ο Γιούλο ζούσε και προπονούνταν επί δέκα χρόνια στην Ιαπωνία.  H μητέρα του μάλιστα συνεχάρη στα social media τους Ιάπωνες για την επιτυχία τους στο ομαδικό, αλλά δεν έκανε το ίδιο για το γιο της.

Ο επονομαζόμενος «Καλόι» δικαιώθηκε για την επιλογή του και συναγωνίζεται ήδη τη δημοφιλία των παικτών της εθνικής ομάδας μπάσκετ των Φιλιππίνων, μιας και το μπάσκετ είναι… θρησκεία εκεί.

Προτού καν επιστρέψει στη Μανίλα ο Γιούλο γνωρίζει πως δεν θα χρειαστεί να… μαγειρέψει ξανά στη ζωή του! Αρκετές αλυσίδες εστιατορίων του προσφέρουν φαγητό εφ’όρου ζωής, κλινικές του παρέχουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, πανεπιστήμια του προσφέρουν υποτροφίες για να σπουδάσει.

Η Ολυμπιακή επιτροπή των Φιλιππίνων θα του δώσει σπίτι και γη, αλλά ο Γιούλο θα λάβει και ένα δεύτερο-επιπλωμένο-διαμέρισμα από μια κατασκευαστική εταιρεία. Δωροεπιταγές σε καταστήματα ένδυσης, επίπλων και 10.000.000 πέσος (σ.σ. 158.000 ευρώ) από την κυβέρνηση για το χρυσό μετάλλιο. Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από την απονομή στο Μπερσί! Τα καλύτερα έρχονται.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.