Δεδομένα ο Ηλίας Ηλιάδης είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του τζούντο σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και στην Ιαπωνία η οποία θεωρείται η πατρίδα του αθλήματος, ο σεβασμός που τρέφουν για αυτόν είναι τεράστιος.

Ο σπουδαίος τζουντόκα μετά την ολοκλήρωση της τεράστιας καριέρας του ασχολείται πια με την προπονητική και οι αθλητές του διέπρεψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα κατέκτησαν ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια για το Ουζμπεκιστάν.

Ο Ηλίας Ηλιάδης πόζαρε στο instragam φορώντας στο λαιμό του τα τρία μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές του ευχαριστώντας τους.

Η ανάρτηση του Ηλία Ηλιάδη

Οι μεγάλες στιγμές του

Υπενθυμίζουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο 18χρονος Ηλίας Ηλιάδης-με καταγωγή από τη Γεωργία- νίκησε στον τελικό των 81 κιλών στο Ολυμπιακό γυμναστήριο των Λιοσίων και μέχρι σήμερα παραμένει ο νεαρότερος χρυσός Ολυμπιονίκης στο τζούντο.

Ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στη «Φωλιά του Πουλιού» ως σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 και το 2012 στο Λονδίνο πρόσθεσε ένα χάλκινο μετάλλιο στο παλμαρέ του. Είναι ένας από τους πρεσβευτές του τζούντο, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπητές προσωπικότητες του αθλήματος σε όλο τον κόσμο.

Ίσως η επιστροφή του Ηλιάδη στην Ελλάδα δεν είναι μακριά. Σε παλαιότερη συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε πει «εγώ θα γυρίσω όταν η Ελλάδα θα με ζητήσει. Όταν η Ελλάδα θα μου πει σε χρειαζόμαστε. Τα μαζεύω και έρχομαι την επόμενη μέρα, εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της υπάρχουσας συνεργασίας μου».