Κελίφ: «Σταματήστε το bullying»

Το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των αγώνων αναφέρθηκε στις επιθέσεις που έχει δεχθεί. Η υποστήριξη του αραβικού κόσμου στην Αλγερινή πυγμάχο.

Ένα 24ωρο προτού ανέβει ξανά στο ρινγκ και στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της η Ιμάν Κελίφ πήρε το λόγο, χρησιμοποίησε τον εαυτό της ως παράδειγμα και ζήτησε από όλους να σταματήσουν το bullying.

Η Αλγερινή πυγμάχος που έχει εξελιχθεί στο πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων δίχως να το επιδιώξει είπε πως όλο το μίσος που εισέπραξε και τα ερωτηματικά για το φύλο της  τις προηγούμενες μέρες «προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους να υποστηρίξουν τις Ολυμπιακές αρχές και τις αξίες Ολυμπισμού, να μην καταφεύγουν στο bullying όλων των αθλητών, γιατί αυτή η συμπεριφορά έχει επιπτώσεις, έχει μεγάλες επιπτώσεις», είπε η 25χρονη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Αssociated Press».

«(Το bullying) μπορεί να καταστρέψει ανθρώπους, να «σκοτώσει» τις σκέψεις των ανθρώπων, το πνεύμα και το μυαλό. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Για αυτό, τους ζητώ να μείνουν μακριά από το bullying», πρόσθεσε η 25χρονη που έχει εξασφαλίσει ήδη το χάλκινο μετάλλιο.

Ο σάλος που προκλήθηκε γύρω από την εξωτερική εμφάνιση της Κελίφ και της Λιν Γου-Τινγκ από την κινεζική Ταϊπέι ανάγκασαν μέχρι και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, υπερασπίζοντας τη νόμιμη συμμετοχή των δύο αθλητριών στο Ολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας των γυναικών.

Η Κελίφ ευχαρίστησε τον Γερμανό πρόεδρο για τη συμπαράσταση του, η συνέντευξη στο AP βέβαια κανονίστηκε πιθανότατα από τη ΔΟΕ με την αθλήτρια να φοράει καπέλο που διαφημίζει την παγκόσμια ένωση Ολυμπιονικών και αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι προκλητικές δηλώσεις της επόμενης αντιπάλου

Η επόμενη αντίπαλος της την Τρίτη (6/8), η Ταϊλανδέζα Τζαντζάμ Σουαναφένγκ δηλώνει πως δεν τη φοβάται και έχει τις ίδιες πιθανότητες παρά την ήττα της σε προηγούμενη αναμέτρηση της. Σύμφωνα με δηλώσεις της σε τοπική εφημερίδα της Ταϊλάνδης «διάβασα και εγώ τι γράφτηκε, για τις ορμόνες της, γνωρίζω πως έχει ηττηθεί από γυναίκες πυγμάχους στο παρελθόν, αλλά ήταν πολύ παλιά. Δεν γνωρίζω αν δυνάμωσε ή… αυξήθηκαν οι αρσενικές ορμόνες της».

Η Κελίφ έχει εξελιχθεί σε πρότυπο για τον αραβικό κόσμο ειδικά μετά τη δημόσια στήριξη της Ολυμπιακής επιτροπής της Παλαιστίνης στην αντιστοιχη της Αλγερίας.

Σε διάφορα post αναφέρουν πως μια αθλήτρια δέχεται μεγαλύτερο μίσος από έναν αθλητή που καταδικάστηκε για το βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού, αναφερόμενοι στον Ολλανδό παίκτη του μπιτς βόλεϊ, Στέφεν Φαν Ντε Βέλντε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.