Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο από τα 4.55 στον προκριματικό για να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Για την ίδια ήταν ακόμη μια ημέρα στη δουλειά.

Το ότι όμως ότι μαζί με αυτήν προκρίθηκαν άλλες 19 αθλήτριες στη μάχη των μεταλλίων, μεταξύ των οποίων 9 που απλώς πέρασαν τα 4.40, την αναστάτωσε φανερά. Αν και αρχικά είπε πως «πήγαν όλα καλά», δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της διότι «πέρασαν οι μισές κοπέλες στον τελικό».

Χαρακτήρισε το γεγονός «ανήκουστο, απαράδεκτο» ψέγοντας την World Athletics (Παγκόσμια Ομοσπονδία), η οποία «έθεσε λάθος όρια για το πρωί χωρίς να καταλαβαίνει πού βρίσκεται το επίπεδο του επί κοντώ αυτή τη στιγμή».

Ως πολύπειρη σε τόσο μεγάλα ραντεβού, η Στεφανίδη εξήγησε πως τώρα «θα πρέπει να μπούμε πιο νωρίς, θα αλλάξουν τα δοκιμαστικά, θα είναι πολύ απότομα τα ύψη» έτσι ώστε να μην διαρκέσει πέντε ώρες ο τελικός.

«Σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι απαράδεκτο να μπαίνουν σε τελικό είκοσι κοπέλες» επέμεινε.

Σχετικά με την ίδια, «είμαι καλά, αλλά θα πρέπει να αποφύγω κάποια μικρά λάθη. Ελπίζω να μην πονάω και να είμαι καλά. Με τον Μανόλο (Καραλής) είμαστε συγκάτοικοι και ελπίζω να είμαστε το τυχερό δωμάτιο».

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη