Αρρώστησαν αθλητές που κολύμπησαν στον Σηκουάνα

Συνεχίζονται οι διαβεβαιώσεις για την καλή ποιότητα των νερών του Σηκουάνα - Αποσύρονται αθλητές από τους αγώνες

Η Βελγίδα τριαθλήτρια Jolien Vermeylen, που κολύμπησε στον Σηκουάνα, ευχήθηκε πριν λίγες μέρες να μην υπάρξουν πολλοί άρρωστοι αθλητές, καθώς τα νερά του ποταμού δεν φαίνεται να είναι τόσο καθαρά όσο υποστηρίζουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ευχή της όμως δεν έπιασε. Το Βέλγιο αποσύρθηκε από τον σημερινό (5/8) αγώνα τριάθλου μεικτής σκυταλοδρομίας και η Ελβετία αναγκάστηκε να αλλάξει το ρόστερ της, αφού αθλητές και από τις δύο χώρες αρρώστησαν μετά τους αρχικούς αγώνες τριάθλου την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής του Βελγίου «τα «Βελγικά Σφυριά» δεν θα ξεκινήσουν αύριο (σ.σ σήμερα) τη μικτή σκυταλοδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η απόφαση, όπως και αυτή η ανακοίνωση, ελήφθη σε συνεννόηση με τις αθλήτριες και το περιβάλλον τους. Η Claire Michel, μέλος της σκυταλοδρομίας, είναι δυστυχώς άρρωστη και πρέπει να αποσυρθεί από τον αγώνα». Την Τετάρτη 31/7 η Michel τερμάτισε στην 38η θέση στο τρίαθλο γυναικών.

Οι αιχμές

Η ανακοίνωση περιείχε αιχμές για τους διοργανωτές. «Η COIB και το Βελγικό Τρίαθλο ελπίζουν ότι θα αντλήσουν διδάγματα για μελλοντικούς αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως η εγγύηση της ασφάλειας τις ημέρες της προπόνησης, τις ημέρες αγώνων και η μορφή του αγώνα, οι οποίες πρέπει να αποσαφηνίζονται εκ των προτέρων και να διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα για τους αθλητές και το προσωπικό υποστήριξης».

Η ελβετική ομάδα κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Adrien Briffod, σύμφωνα με το CNN, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω ασθένειας και στη θέση του θα αγωνιστεί ο Simon Westermann.

Ο επικεφαλής γιατρός των Ελβετών Hanspeter Betschart σημείωσε ότι δεν είναι σαφές αν η μόλυνση του Briffod σχετίζεται με την ποιότητα του νερού του Σηκουάνα. «Έρευνα των συναδέλφων μου από άλλες χώρες δεν αποκάλυψε μέχρι στιγμής γαστρεντερικές ασθένειες μεταξύ των αθλητών που ξεκίνησαν τον ατομικό αγώνα την περασμένη Τετάρτη» δήλωσε ο Betschart.

Κανονικά οι αγώνες σήμερα

Παρά τις δύο ασθένειες το World Triathlon και το Παρίσι 2024 ανέφεραν σε χθεσινή ανακοίνωση ότι το μεικτό τρίαθλο σκυταλοδρομίας της Δευτέρας θα διεξαχθεί κανονικά, λέγοντας ότι η ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ώρες.

«Τα τελευταία αποτελέσματα των αναλύσεων επιβεβαιώνουν ότι η ποιότητα του νερού του Σηκουάνα στο χώρο του τριάθλου έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ώρες και η ποιότητα του νερού θα είναι εντός των αποδεκτών ορίων από το Παγκόσμιο Τρίαθλο. Ως εκ τούτου, το World Triathlon έλαβε την απόφαση απόψε να συνεχίσει τον αγώνα», αναφέρεται.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.