Την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νίκος Γάτσας, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Γάτσας ανέλυσε στην Υφυπουργό τις δυσκολίες που υπάρχουν στην λειτουργική σύνδεση των φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 5 MW, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της ΔΕΥΑΕΛ. Παρά τη σημαντική πρόοδο του έργου, η διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντικά εμπόδια.

Η κ. Σδούκου αναγνώρισε τη σοβαρότητα της κατάστασης και την αδυναμία επίλυσης του προβλήματος χωρίς εξωτερική βοήθεια. Ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δημάρχου και παρουσίασε έναν ολοκληρωμένο «οδικό χάρτη» με τις ενέργειες που απαιτούνται για την επίλυση του θέματος. Ο χάρτης περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα και δράσεις που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα εμπόδια και να προχωρήσει απρόσκοπτα η λειτουργία των φωτοβολταϊκών σταθμών.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νίκος Γάτσας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Υφυπουργό για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία της. Τόνισε πως η παρέμβαση της κ. Σδούκου μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της περιοχής.

«Ευχαριστώ θερμά την Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή της και τη στήριξη που προσφέρει στο έργο μας. Ελπίζω η συνεργασία μας να αποφέρει καρπούς και να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτό το σημαντικό εγχείρημα», δήλωσε ο κ. Γάτσας μετά τη συνάντηση.

Το έργο ενεργειακού συμψηφισμού αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους της ΔΕΥΑΕΛ και στην προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύοντας την τοπική κοινωνία και την οικονομία της Ελασσόνας.