Ο Δήμος Αθηναίων πρωτοπορεί με ψηφιακές καινοτομίες

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της ΔΑΕΜ Α.Ε., αναβαθμίζει τις λειτουργίες και τις υποδομές του, εκσυγχρονίζοντας την πόλη προς όφελος των πολιτών.

Εκμεταλλευόμενος Ευρωπαϊκά προγράμματα, η Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί ως ο τεχνολογικός και ψηφιακός βραχίονας του Δήμου και άλλων ΟΤΑ, παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στους δημότες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε., Λάζαρος Καραούλης, δήλωσε: «Η νέα ψηφιακή εποχή απαιτεί από πλευράς μας ολοκληρωμένο σχέδιο και καινοτομία για ένα νέο μοντέλο Διοίκησης, προς όφελος του πολίτη».

Με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, η ΔΑΕΜ Α.Ε. έχει υλοποιήσει μια σειρά από καινοτόμες δράσεις, περιλαμβάνοντας:

  1. Κατάργηση της εκτύπωσης χαρτιού: Υιοθέτηση της paperless νοοτροπίας, μειώνοντας τη χρήση χαρτιού και προωθώντας την ψηφιακή διαχείριση εγγράφων.
  2. Ψηφιακή πλατφόρμα ξεναγήσεων: Ανάπτυξη μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας για τις ξεναγήσεις στην Αθήνα, χρηματοδοτούμενη από πέντε νέα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
  3. Διαγωνισμός καινοτομίας «Hackathlon»: Διοργάνωση του πρώτου διαγωνισμού καινοτομίας, όπου αναδείχθηκαν νέες εφαρμογές για την πόλη της Αθήνας.
  4. Διαδραστική εφαρμογή Athens Trees: Μέσω αυτής, οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο όλες τις δενδροφυτεύσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη.
  5. Πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα»: Παροχή έξυπνων ρολογιών σε ευπαθείς συμπολίτες μας, τα οποία καταγράφουν τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή και την πίεση του χρήστη, ενημερώνοντας σε πραγματικό χρόνο τις υπηρεσίες του «Βοήθεια Στο Σπίτι» και του Χαμόγελου του Παιδιού για την κατάσταση της υγείας τους.
  6. Πληροφοριακό σύστημα Αδειών Τομής και Εκσκαφής Κοινόχρηστων Χώρων: Διεκπεραίωση των αιτημάτων επιχειρήσεων, οργανισμών και εργολαβιών γρήγορα και αποδοτικά.
  7. Εκπαιδευτική ημερίδα της Ακαδημίας Ενέργειας: Συμμετοχή στη διοργάνωση της ημερίδας, προωθώντας την εκπαίδευση στον τομέα της ενέργειας.
  8. Πλατφόρμα festival.opanda.gr: Νέα πλατφόρμα που ενημερώνει για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Οι δράσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την δέσμευση του Δήμου Αθηναίων για συνεχή εξέλιξη και καινοτομία, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους δημότες και ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.