Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Μεταξύ άλλων ο ίδιος αναφέρει «ο κλιματισμός σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, δεν λειτουργεί, δεν αποδίδει σε πολλά τμήματα».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι στο γυάλινο τούνελ που συνδέει τα δύο κεντρικά κτίρια, σημειώνονται ακραίες θερμοκρασίες. Ενώ προσθέτει ότι αυτό το σημείο είναι επικίνδυνο, καθώς από εκεί μεταφέρονται οι ασθενείς μετά το χειρουργείο τους.

«Τμήματα βράζουν»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί πως έγιναν μεν κάποιες παρεμβάσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ως προχειροδουλειές. «Υπάρχουν όμως τμήματα που βράζουν», πρόσθεσε ο Μιχάλης Γιαννάκος. Συμπλήρωσε ακόμα, ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες από ασθενείς και προσωπικό, επειδή «τα εξωτερικά ιατρεία που εξετάζονται ασθενείς και γίνονται αιμοληψίες, κυριολεκτικά, βράζουν».

Επισημαίνει πως ασθενείς και προσωπικό προσπαθούν να αντέξουν τη ζέστη με ανεμιστήρες. «Αυτό όμως που είναι αδιανόητο είναι αυτό που συμβαίνει στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα», τόνισε.

«Προσπαθούν να ψύξουν το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα με ανεμιστήρες»

Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει πως το χειρότερο από όλα είναι αυτό που συμβαίνει στο χώρο που είναι εγκατεστημένο το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα. Αναφέρει, συγκεκριμένα, πως «αν και θα πρέπει να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς, ο χώρος που είναι εγκατεστημένο φθάνει τους 30 βαθμούς».

«Υπάρχει κίνδυνος βλαβών που είναι αρκετά ακριβές η αποκατάστασή τους. Φυσικά σε περίπτωση βλάβης θα υπάρχουν ακυρώσεις και σε ραντεβού. Προσπαθούν να ψύξουν το μηχάνημα με ανεμιστήρες», περιέγραψε για τις ακραίες συνθήκες του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κλείνει την τοποθέτηση του λέγοντας πως «θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο Υπουργός Υγείας να επιλυθούν τα εν λόγω προβλήματα. Ο διοικητής δεν μπορεί».