Καιρός: Ερχονται μπόρες σήμερα στην Αττική

Πού οφείλονται οι βροχές που θα πέσουν - Προσοχή στους κεραυνούς, λένε οι μετεωρολόγοι.

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά και αστάθεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτής της εβδομάδας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σήμερα Δευτέρα 5/8, ενώ η ημέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας στον ηπειρωτικό κορμό και προς το βορειοδυτικό Αιγαίο. Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. «Μεγάλη προσοχή στους κεραυνούς, όχι μόνο για τις πυρκαγιές, αλλά και για τους λουόμενους στη θάλασσα», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος εξήγησε πως οι βροχές αυτές οφείλονται στην έντονη θερμοκρασιακή διαφορά καθ’ ύψος.

«Αυτά τα φαινόμενα ξεκινούν κοντά στο μεσημέρι, εκεί δηλαδή που έχουμε και τις πιο υψηλές θερμοκρασιακές τιμές. Ξεκινούν από ορεινές ημιορεινές περιοχές και καθώς πηγαίνουμε προς το απόγευμα εκεί που αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία βλέπουμε τα φαινόμενα να μετατοπίζονται σε πεδινές περιοχές» είπε.

Αστάθεια μέχρι την Παρασκευή

Για την Αττική ο κ. Μαρουσάκης τόνισε ότι προς το απόγευμα θα αναπτυχούν συννεφιές. «Δεν αποκλείεται σήμερα, ιδιαίτερα στα πιο βόρεια τμήματα του νομού Αττικής να συναντήσουμε κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες» είπε.

Η αστάθεια θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα ενισχυθούν οι βοριάδες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.