Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024 στις 19:30 και αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για την περιοχή μας όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η νέα παιδική χαρά είναι ένας ασφαλής και προσβάσιμος χώρος για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως των αναγκών και των ικανοτήτων τους. Αποτελεί μέρος του πρότυπου θεματικού Πάρκου Αναπηρίας, «Μπαίνω στα παπούτσια σου», που σχεδιάστηκε από τον Δήμο ως το πρώτο θεματικό πάρκο για την Αναπηρία στη χώρα. Τα όργανα της παιδικής χαράς είναι κατανεμημένα ισομερώς για παιδιά με αναπηρία και παιδιά τυπικής ανάπτυξης, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Η χρηματοδότηση για το έργο προέρχεται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων, εξασφαλίζοντας την ποιότητα και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσβασιμότητα και την ευκολία χρήσης των παιχνιδιών για τα παιδιά με αναπηρίες (ΑΜΕΑ). Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Ειδικά διαμορφωμένες κατασκευές για παιδιά με κινητικές δυσκολίες: Περιλαμβάνουν ράμπες, χαμηλά παιχνίδια και κούνιες με πρόσβαση για αμαξίδια.
  • Ευρύχωρους διαδρόμους και εισόδους για εύκολη πρόσβαση αμαξιδίων.
  • Ασφαλείς επιφάνειες από υλικά υψηλής ποιότητας: Μαλακές και αντικραδασμικές, προσφέροντας επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση πτώσεων.

Ο Δήμαρχος Μορφοβουνίου, σε δήλωσή του, τόνισε: «Η παιδική χαρά αυτή δεν είναι απλά ένας χώρος παιχνιδιού, αλλά ένας χώρος όπου όλα τα παιδιά μπορούν να νιώσουν αποδεκτά και ίσα. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της συμπεριληπτικότητας και της αλληλεγγύης στην κοινότητά μας.»

Προσκαλούμε όλους τους δημότες να παρευρεθούν στα εγκαίνια και να γιορτάσουν μαζί μας αυτή τη σπουδαία στιγμή για τον δήμο μας. Ελάτε να μοιραστούμε τη χαρά και να γνωρίσουμε από κοντά τις νέες δυνατότητες που προσφέρει αυτός ο χώρος στα παιδιά μας.