ΣΥΡΙΖΑ: Προς διαγραφή ο Σπίρτζης – «Τιμή μου» απάντησε

Η απάντηση του πρώην υπουργού στην κλήση που έλαβε προκειμένου ν' απολογηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο Τρίτη, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο Χρήστος Σπίρτζης για τις δημόσιες αναφορές του εις βάρος του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρώην υπουργός επιβεβαίωσε την κλήτευσή του, ως αποτέλεσμα και του πρόσφατου αιτήματος δεκάδων στελεχών της παράταξης για παραπομπή του, αλλά μέσω του ERTNews ενημέρωσε πως «δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο πρόεδρος». Βιτριολικά μάλιστα έδωσε συγχαρητήρια στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος για το γεγονός πως «λειτουργεί 5 Αυγούστου».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, εκ των σταθερών αμφισβητιών του Στ. Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, απειλείται πλέον με διαγραφή. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν φοβάται μια τέτοια έκβαση, διότι «εγώ μεγάλωσα πολιτικά και αυτή είναι η παιδεία».

«Αν διαγράφω για τους λόγους που είναι η καταγγελία, επειδή δηλαδή είπα και λέω την άποψή μου δημόσια, θα είναι μεγάλη μου τιμή» συμπλήρωσε ο έμπειρος πολιτικός αφήνοντας αιχμές για την πίεση που ασκείται εκ του 7ου ορόφου της Κουμουνδούρου προκειμένου «να μην εκφράζεται και να μην διατυπώνεται ελεύθερα η άποψη του κάθε στελέχους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν πιάνουν αυτά τα πράγματα σε κόμματα, όπως είναι τα δημοκρατικά κόμματα της χώρας μας και πολύ περισσότερο τα προοδευτικά κόμματα» κατέληξε ο Χρ. Σπίρτζης στη σχετική τοποθέτησή του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.