Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για τις υποκλοπές – Ας μην επαναπαύεται η κυβέρνηση

Υποκλοπές, κράτος δικαίου, ακρίβεια και ελληνοτουρκικά θα παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Έως ότου λάβει τις απαντήσεις που ζητά κι ακολούθως ν’ αποδοθούν οι απαιτούμενες ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάψει να μέμφεται και να πιέζει την κυβέρνηση της ΝΔ για το άκρως σοβαρό ζήτημα των υποκλοπών.

Η τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου, Βούλας Κεχαγιά, δεν άφησε περιθώριο αμφιβολίας επ’ αυτού, καθώς όπως επεσήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα δώσει μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας» τόσο εντός του Κοινοβουλίου όσο και στην κοινωνία.

«Ας μην επαναπαύεται λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρώντας ότι σε πολιτικό επίπεδο το θέμα «υποκλοπές» έχει αρχειοθετηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Κεχαγιά, προϊδεάζοντας για τις επόμενες πρωτοβουλίες που θα ληφθούν.

«Συγκάλυψη και κουκούλωμα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται τα «έωλα επιχειρήματα» πάνω στα οποία θεωρεί πως στηρίχθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία για να μην κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζοντας την απορριπτική απόφαση ως απόλυτη επιβεβαίωση της συνειδητής προσπάθειας για «συγκάλυψη και κουκούλωμα της δυσώδους αυτής υπόθεσης».

Για την Κουμουνδούρου η «γαλάζια» κυβέρνηση τηρεί μια υποκριτική στάση, η οποία και «περίσσεψε σ’ ένα από τα κυριακάτικα «κηρύγματα» του πρωθυπουργού», όπως σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, μιλώντας για το φλέγον ζήτημα του κόστους της ενέργειας.

Η ίδια μίλησε συνολικά για έναν πρωθυπουργό που «ξαφνικά είδε ουρανοκατέβατα κέρδη» και που αναμάσησε «τη γνωστή καραμέλα περί εισαγόμενης κρίσης για να δικαιολογήσει την εκτίναξη των τιμών».

«Το πολύ μια φέτα καρπούζι»

Το ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ανήμπορη να ελέγξει την ακρίβεια κατά περίπτωση πιστοποιείται, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, από το γεγονός πως πληθωρισμός στον Ιούλιο ανήλθε στο 3%, με συνέπεια η πλειονότητα των Ελλήνων να «επιλέγει τις διακοπές στο σπίτι για να πληρώσει έστω τον λογαριασμό ρεύματος».

«Άντε να καταναλώσει το πολύ και μια φέτα καρπούζι όπως μας συστήνουν τα στελέχη της ΝΔ» ανέφερε σκωπτικά η Βούλα Κεχαγιά.

Ερώτηση στον υπ. Εξωτερικών για την Κάσο

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε επίσης τα σενάρια που κάνουν λόγο για «νέα Ίμια» στην Κάσο, ρωτώντας άλλη μια φορά «αν παραχώρησε η Ελλάδα κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία».

Σχετικά με αυτό το ζήτημα, κατατέθηκε μάλιστα σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη έτσι ώστε να διευκρινιστεί μεταξύ άλλων αν «ζήτησε άδεια η ελληνική κυβέρνηση από την τουρκική για την πόντιση καλωδίων, αποδεχόμενη ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.