Τα προσκλητήρια έχουν μοιραστεί και το μισό ΠαΣοΚ θα βρεθεί τον Αύγουστο στα Χανιά για εσωκομματική ζύμωση, μπάνια και ευχές. Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, που επανεξελέγη δήμαρχος Χανίων από την πρώτη Κυριακή με 66%, παντρεύεται στις 16 Αυγούστου την εκλεκτή της καρδιάς του Αννα Μπενιουδάκη. Κουμπάρος θα είναι ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και θα δώσουν το «παρών», μεταξύ άλλων, οι μισοί υποψήφιοι πρόεδροι του ΠαΣοΚ.

Ο φίλος του από τα χρόνια της Νεολαίας ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης έχει το προσκλητήριο στα χέρια του. Η Αννα Διαμαντοπούλου, με την οποία έχει στενές οικογενειακές σχέσεις, θα είναι κι αυτή εκεί, ενώ και ο Παύλος Γερουλάνος αναμένεται να βρεθεί στα Χανιά για να ευχηθεί στο ζευγάρι. Παράλληλα, όλοι οι βουλευτές της Κρήτης που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ έχουν προσκληθεί μαζί με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής από κάθε γωνιά της χώρας.

Ο γάμος θα μοιάζει περισσότερο με συνέδριο, λένε όσοι ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις στην Κρήτη, κι αυτό γιατί ο 42χρονος γαμπρός έχει κομματική διαδρομή και αυτοδιοικητική παρουσία για δεκαετίες. Ξεκίνησε από την ΠΑΣΠ του Οικονομικού της Νομικής και αποτέλεσε, μαζί με τον Γιάννη Παπάζογλου από την Ξάνθη, τα δύο χρυσά παιδιά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στο συνέδριο της Νεολαίας ΠαΣοΚ του 2007 πρώτος βγήκε ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος και δεύτερος μέσα από ένα σώμα 6.000 συνέδρων εξελέγη ο σημερινός δήμαρχος Χανίων. Εκεί συστήθηκαν οι δύο στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Σημανδηράκης εξελέγη αντιπεριφερειάρχης Κρήτης δύο φορές και σήμερα διάγει ως δήμαρχος Χανίων τη δεύτερη θητεία του. Καλεσμένοι ωστόσο θα είναι και βουλευτές από άλλα κόμματα όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις…