Έχετε ακουστά την ιστορία με τον Γιάννη, κ. Γεωργιάδη;

Στους κατοίκους έχουν δοθεί συγκεκριμένες υποσχέσεις. Δεν έχουν λόγο να αρκεστούν σε κάτι λιγότερο από αυτά που τους υποσχέθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Καθώς περνούσα τις διακοπές μου στην γενέτειρα Κω, έκανα μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από αυτές τις «χαρούμενες» μαζί με φιλικά πρόσωπα. Τη σχολίασε ο φίλος μου ο Γιάννης.

Υπό κανονικές συνθήκες ο Γιάννης θα έπρεπε να είναι σε μια από αυτές τις φωτογραφίες. ¨Όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Να κάνει την πρωινή εμφάνιση του στο καφέ του Νίκου και της Χριστίνας στην Κανάρη, να φέρνει τα ωραία του σύκα, να μας φιλεύει από εκείνο το ωραίο κρασί που έβγαζε η μικρή μονάδα που είχε στο κτήμα του, να μας λέει ιστορίες και να μας περιγράφει στιγμιότυπα με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Καλά περνάτε εσείς εκεί στο νησί του Ιπποκράτη. Αν είχατε και νοσοκομείο θα ήμασταν τώρα παρέα». Αυτό ήταν το σχόλιο του Γιάννη. Ο Γιάννης έφυγε από το νησί, γιατί το νησί του Ιπποκράτη, δεν έχει νοσοκομείο, δεν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στους κατοίκους του. Αυτή είναι και η ιστορία του Γιάννη. Αυτή η ιστορία και άλλες μικρές, για το ασθενοφόρο που δεν έρχεται, για το ιδιωτικό ασθενοφόρο που ζητά 700 ευρώ για να μεταφέρει στο νοσοκομείο γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της, στο Τιγκάκι.

Όλες αυτές οι ιστορίες χωράνε σε μια πρόταση, που την ακούνε όλοι οι υψηλόβαθμοι επισκέπτες του νησιού. «Φοβόμαστε να αρρωστήσουμε». Σε αυτές τις ιστορίες, σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας, οφείλει να απαντήσει ο υπουργός που επισκέπτεται την Τρίτη, το νησί. Στο αν τελικά υπάρχει η βούληση να υπάρξουν μόνιμες λύσεις που θα επιτρέψουν να λειτουργήσει το νοσοκομείο, όπως πρέπει. Όχι για να εξυπηρετηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της Κω. Αλλά για να υπάρξει ένα στοιχειώδες αίσθημα ασφάλειας για τους 40 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους της.

Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει τη λύση που δόθηκε, όπως δόθηκε, για τη λειτουργία της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου. Αποτελούν, όμως, λόγο για πανηγυρισμούς, προσωρινές λύσεις; Που δίνονται, σχεδόν δύο χρόνια μετά την προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού, για άμεση στελέχωση του νοσοκομείου. Στους κατοίκους έχουν δοθεί συγκεκριμένες υποσχέσεις. Δεν έχουν λόγο να αρκεστούν σε κάτι λιγότερο από αυτά που τους υποσχέθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Επί τη ευκαιρία. Σε εκείνη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε δέσμευση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω. Έκτοτε, δεν υπήρξαν και πολλά νεότερα. Θα, υπάρξει, λογικά, κάποια ενημέρωση από τον υπουργό υγείας για το που βρίσκεται και αυτή η υπόθεση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.