Το μεγαλύτερο τριήμερο sell-off εδώ και σχεδόν έναν χρόνο σημείωσαν τα κρυπτονομίσματα, με απώλειες έως και 510 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 2 Αυγούστου.

Τα κρυπτονομίσματα, τα οποία τους τελευταίους μήνες κινούνται παράλληλα με mainstream επενδυτικές επιλογές, συμπαρασύρονται από το απότομο ξεπούλημα των μετοχών, με τον S&P 500 να υποχωρεί έως και 4,4% στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Ο ευρύτερος δείκτης CoinDesk 20 μειώθηκε κατά 12% τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι κλυδωνισμοί στις αγορές αποδίδονται στα αδύναμα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση, στην επιβράδυνση της ανάπτυξης μεταξύ των μεγάλων μετοχών τεχνολογίας και στην αναβίωση των φόβων για ύφεση.

Αρκετές μεγάλες εταιρείες , όπως η Microsoft και η Intel, δημοσιεύουν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου και η ηγέτιδα της αγοράς Nnidia επλήγη από τις προσδοκίες για επικείμενες μειώσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, κάτι που οδήγησε σε ροή κεφαλαίων σε μικρότερες εταιρείες που υστερούν.

Sell-off στα κρυπτονομίσματα

Η τιμή του Bitcoin βουτά κατά 8,5% στα 54.162 δολάρια και του Ether υποχωρεί 15,84% στα 2.312 δολάρια. Την τελευταία εβδομάδα οι απώλειες για τα δύο μεγαλύτερα crypto ανέρχονται σε 20% και 28% αντιστοίχως.

Αρκετοί σχολιαστές της αγοράς εξέτασαν επίσης ένα κύμα πωλήσεων από το Jump Crypto ως επιβαρυντικό παράγοντα, με την εμπορική εταιρεία να ξεφορτώνει περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τα βιβλία της τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα δεδομένα της Arkham Intelligence .

Ο δείκτης Crypto Fear and Greed – ένας δείκτης που παρακολουθεί το συναίσθημα της αγοράς προς το Bitcoin και το crypto – έχει ξαναπέσει σε επίπεδα «φόβου» και επί του παρόντος εμφανίζει βαθμολογία 26, σύμφωνα με τα δεδομένα του Alternative.me .

Ο δείκτης Crypto Fear and Greed έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 ημερών.

Ο φόβος της ύφεσης έπληξε τη Wall Street στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και μεταδόθηκε στις αγορές του πλανήτη που χτύπησαν κόκκινο με τη σειρά τους. Οι επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια των αμερικανικών ομολόγων, οδηγώντας την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να σπάσει το φράγμα του 4% και να βρεθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο και στον χρυσό, που κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη και λόγων των ανησυχιών για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ot.gr