Ψαρόσουπα με παστό μπακαλιάρο από την πανέμορφη Κεφαλονιά

Η ψαρόσουπα Κεφαλονιάς, ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις, συνδυάζει την πλούσια θαλασσινή κληρονομιά του νησιού με τα φρέσκα υλικά της περιοχής. Ευχαριστούμε την κυρία Κασσιανή Θωμά που μας εμπιστεύτηκε τη συνταγή της.

Κασσιανή Θωμά
Ψαρόσουπα με παστό μπακαλιάρο από την πανέμορφη Κεφαλονιά

Η ψαρόσουπα Κεφαλονιάς, ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις, συνδυάζει την πλούσια θαλασσινή κληρονομιά του νησιού με τα φρέσκα υλικά της περιοχής. Ευχαριστούμε την κυρία Κασσιανή Θωμά που μας εμπιστεύτηκε τη συνταγή της.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

60λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 5-6 μερίδες

  •  1½ κιλό παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  •  1 λίτρο νερό
  •  2 φλιτζ. καρότα χοντροκομμένα
  • 2 φλιτζ. σέλινο
  • 2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  5 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες
  •  1½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό, το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα και το σέλινο για περίπου 20 λεπτά.

  2. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και ½ φλιτζ. λάδι και αφήνουμε να βράσει με το καπάκι ανοιχτό για 30 λεπτά.

  3. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

  4. Χτυπάμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με το μείγμα τη σούπα.

  5. Την αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα και στη συνέχεια την αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά

Προσαρμόστε την ποσότητα του αλατιού και του πιπεριού ανάλογα με τη γεύση σας. Μην ξεχνάτε ότι το ψάρι μπορεί να προσθέσει αλμύρα στη σούπα, οπότε δοκιμάστε πριν προσθέσετε επιπλέον αλάτι.

myavis.gr