Ολυμπιακοί Αγώνες: To συναισθηματικό φαβορί στον τελικό του Πετρούνια

Το όνομα του Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ ίσως δεν θυμίζει κάτι, αλλά όλοι έχουμε δει το βίντεο με το σπαρακτικό τραυματισμό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο μεγάλο τελικό των κρίκων την Κυριακή (4/8) ο Λευτέρης Πετρούνιας θα έχει να αντιμετωπίσει οκτώ αντιπάλους: Επτά άξιους αθλητές και το κοινό στο Μπερσί, για την ακρίβεια ολόκληρη η Γαλλία θα βρίσκεται στο πλευρό του Γάλλου φιναλίστ Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ.

Ο 34χρονος σπεσιαλίστας των κρίκων είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Γαλλίας στην ενόργανη γυμναστική των ανδρών στο Παρίσι και στην τρίτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες θέλει ένα μετάλλιο.

«Ολοκλήρωσα το πρώτο στάδιο, έκανα τη δουλειά. Είναι απλά το πρώτο βήμα, το επόμενο θα είναι ακόμη δυσκολότερο», σχολίασε μετά το τέλος του προκριματικού. Κατετάγη τρίτος με το πρόγραμμα του να έχει αρχική αξία 6,100. Αναμένεται να δυσκολέψει το πρόγραμμα του στον τελικό για να έχει ελπίδες να ανέβει στο βάθρο.

Ο Σαμίρ με καταγωγή από τη βόρεια Αφρική δούλεψε σκληρά για να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμμετέχοντας σε τρεις διαδοχικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Κότμπους, Μπακού Ντόχα) με ένα τηλεοπτικό συνεργείο να τον ακολουθεί κατά πόδας, καθώς θα διηγηθεί τη ζωή και την καριέρα του σε ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης.

Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021 ήταν τέταρτος στον τελικό των κρίκων, ενώ είχε την τιμή να είναι ο σημαιοφόρος της γαλλικής ομάδας. Τη σημαία την κέρδισε χάρη στο μεγάλο αγώνα που έκανε προκειμένου να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στον προκριματικό του ομαδικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 ο Σαμίρ υπέστη κάταγμα κνήμης την ώρα της προσγείωσης στο άλμα. Το video έκανε το γύρο του κόσμου σε λίγα λεπτά, ενώ για κακή του τύχη κατά τη μεταφορά του με το φορείο στο ιατρείο της εγκατάστασης οι εθελοντές έριξαν κάτω το φορείο!

Λίγες ώρες μετά έκλαψαν και οι… πέτρες όταν ανέβασε βίντεο από το νοσοκομείο, υποσχόμενος να επιστρέψει ξανά και να πάρει το χρυσό στο Τόκιο.

«Ο (σοβαρός) τραυματισμός έρχεται σε κάποια στιγμή στην καριέρα σου. Ίσως όχι τόσο βίαιος όσο ο δικός μου. Δεν έχω πίεση. Τί άλλο απομένει να μου συμβεί; Έζησα τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου έχασα ένα μετάλλιο γιατί τραυματίστηκα σοβαρά», δήλωσε πρόσφατα.

Εξίσου τραγική ήταν και η πληροφορία πως ο Σαμίρ είχε χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 όταν είχε υποστεί τον ίδιο ακριβώς τραυματισμό, αλλά στο άλλο πόδι!

Δεκατέσσερις μήνες μετά τον τραυματισμό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο επέστρεψε στην ενεργό δράση και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου ήταν και πάλι τέταρτος. Ίσως την Κυριακή ήρθε η ώρα να του χαμογελάσει η τύχη και να ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα τον χειροκροτήσουμε όλοι!

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.