Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σίντι Ενγκάμπα είναι η πρώτη πρόσφυγας ολυμπιονίκης

Η συγκινητική ιστορία της πρώτης αθλήτριας από την ομάδα προσφύγων που κέρδισε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πυγμαχία γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει ως κεντρικό πρόσωπο μονάχα την Αλγερινή Ιμάν Κελίφ, η οποία τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για τους λάθος λόγους.

Η μποξέρ Σίντι Τζάνκέου Ενγκάμπα (Cindy Djankeu Ngamba) πήγε στο Παρίσι για να «διηγηθεί» -με τις επιδόσεις της στο ρινγκ- τη δική της τραυματική ιστορία και την Κυριακή (4/8) έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Ομάδα Προσφύγων που κέρδισε κάποιο μετάλλιο.

«Να πιστεύουν στον εαυτό τους»

Η νίκη της με ομόφωνη γνώμη των κριτών επί της Γαλλίδας Νταβίνα Μισέλ στον προημιτελικό της κατηγορίας των 75 κιλών την έφερε στα ημιτελικά και μαζί στο βάθρο, καθώς στο μποξ δεν διεξάγεται μικρός τελικός και οι χαμένοι μοιράζονται το χάλκινο.

«Θέλω να πω σε όλους τους πρόσφυγες όλου του κόσμου να συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, μπορούν να πετύχουν οτιδήποτε βάζουν στο μυαλό τους» δήλωσε η νικήτρια του αγώνα που χρειάστηκε ν’ αποκλείσει δύο φαβορί για μετάλλιο προκειμένου να φτάσει ως την τετράδα.

Ποια είναι η Ενγκάμπα 

Η Ενγκάμπα είναι 25 ετών, έχει ύψος 1.73, γεννήθηκε στο Καμερούν, είναι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και διέφυγε στο εξωτερικό, διότι η ομοφυλοφιλία στην πατρίδα της είναι παράνομη και διώκεται. Την περίοδο αυτή η πυγμάχος ζει και προπονείται στο Μπόλτον της Αγγλίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.