Χρειαζόταν μια τέτοια πειστική εμφάνιση η εθνική πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την πέτυχε. Το 11-4 επί της Γαλλίας του Τεό Λοράντου ήταν όσο επιβλητικό χρειαζόταν για να σφραγίσει το εισιτήριο με προορισμό την οκτάδα κι ένα αποτέλεσμα που επέτρεψε στις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να ανακουφιστούν μετά τις πρώτες τρεις ήττες.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ως τα μισά του και το 3-3 δημιουργούσε αναπόφευκτα φόβους αποκλεισμού. Παρόλα αυτά οι διεθνείς πολίστριες βρήκαν τον τρόπο ν’ αντιμετωπίσουν το άγχος τους κι αφού πρώτα έχτισαν μια διαφορά δύο γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο ολοκλήρωσαν τη δουλειά με το 5-0 στο τέταρτο.

Η Έλενα Ξενάκη και η Βασιλική Πλευρίτου με τρία γκολ ηγήθηκαν αυτής της επιτυχημένης προσπάθειας για πρόκριση στα νοκ άουτ.

Το τελικό αποτέλεσμα άφησε εκτός της Γαλλίδες που σε περίπτωση που έχαναν με οκτώ γκολ, θα άρπαζαν το εισιτήριο από τις Ιταλίδες λόγω του ιδιότυπου συστήματος που εφαρμόζεται στο ολυμπιακό τουρνουά.

Η Ελλάδα θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει την Τρίτη (6/8) την Αυστραλία, η οποία τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον άλλο όμιλο, κερδίζοντας την ισοβαθμία με την Ολλανδία λόγω του υπέρ της 15-14 στο μεταξύ τους ματς. Εφόσον προκριθεί απ’ αυτό το απαιτητικό σταύρωμα, θα παίξει με τη νικήτρια ομάδα από το Ουγγαρία-ΗΠΑ.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 1-3, 0-5

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Γαλλία: Ραϊκρόου, Αντρές, Ερτό, Μπουλουκμπασί, Γκιγιέ, Έρτσκα 1, Νταλιόν, Μπατού, Βερνού 2, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντουλέ, Μαρτινό