Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Φρέιζερ – Πράις έδωσε εξηγήσεις για την αποχώρησή της

Η πρώτη αντίδραση από τη σταρ των 100 μέτρων. Οι Αμερικανίδες του βάθρου σνόμπαραν τη συνέντευξη Τύπου

Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ «Sprint» που προβάλλεται στο Netflix έχουν συγκεντρώσει ήδη άφθονο υλικό στα 100 μέτρα γυναικών, αρκεί να μη χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν για να πάρουμε απαντήσεις.

Η Τζαμάικα λοιπόν που είχε κάνει το 1-2-3 στο Τόκιο το 2021 έμεινε εκτός βάθρου. Η μοναδική εκπρόσωπος στον τελικό των 100 μέτρων το Σάββατο (3/8) Τία Κλέιτον ήταν έβδομη.

Λίγα λεπτά πριν από την εκκίνηση στην ημιτελική της σειρά ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τη Σέλι-Αν Φρέιζερ Πράις να αποχωρεί από το γήπεδο που γίνεται η προθέρμανση των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δίπλα στο όνομα της έπεσε η κάρτα DNS (Δεν ξεκινάει).

Η εφημερίδα «Jamaica Observer» που λειτουργεί συχνά ως εκπρόσωπος Τύπου της εθνικής ομάδας στίβου της χώρας ανέφερε πως οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής αρνήθηκαν την είσοδο της Φρέιζερ-Πράις και της ομάδας της στο warm up από συγκεκριμένη πύλη, ενώ το ίδιο έκανε και η ομάδα της Αμερικανίδας Σα’Καρι Ρίτσαρντσον. Υπάρχει video με τη Φρέιζερ-Πράις να διαμαρτύρεται λέγοντας «μας άφηναν πάντοτε να μπουμε από εδώ».

Ο αρχηγός της αποστολής της Τζαμάικα, Ίαν Κέλι διευκρίνισε αργότερα «δεν είναι αλήθεια πως δεν της επετράπη να μπει στο στάδιο. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να αγωνιστεί εξαιτίας τραυματισμού που υπέστη στην τελευταία προθέρμανση». Σύμφωνα με τον Κέλι τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση που έκανε.

Η απάντηση που έδωσε μέσα από τα social

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η 37χρονη Φρέιζερ-Πράις κατέφυγε στα social media για να καθησυχάσει τους φαν της. Δεν μίλησε για τραυματισμό, ούτε για το συμβάν στο χώρο προθέρμανσης και τη διαμαρτυρία της.

«Είναι δύσκολο για μένα να βρω τις λέξεις να περιγράψω το μέγεθος της απογοήτευσης μου. Γνωρίζω πως οι υποστηρικτές μου μοιράζονται την απογοήτευση μου. Είμαι ευλογημένη που έχω αυτή την υποστήριξη των φαν μου από όταν έκανα το Ολυμπιακό ντεμπούτο μου το 2008», έγραψε η κάτοχος τεσσάρων Ολυμπιακών μεταλλίων στην απόσταση, δύο εκ των οποίων είναι χρυσά.

Η ανάρτησή της

Αν ξεπεράσει τον τραυματισμό της η Φρέιζερ-Πράις θα αγωνιστεί στη σκυταλοδρομία 4χ100μ. με αντίπαλο τη Σα’Κάρι Ρίτσαρντσον. Η Αμερικανίδα που ήταν το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο έμεινε πίσω στην εκκίνηση και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Φανερά απογοητευμένη αρνήθηκε να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου και να παραβρεθεί στην (υποχρεωτική) συνέντευξη Τύπου. Ένα βαρύ πρόστιμο περιμένει την αμερικανική ομάδα, αφού στη συνέντευξη Τύπου δεν εμφανίστηκε ούτε η τρίτη του τελικού, Μελίσα Τζέφερσον. Οι δύο Αμερικανίδες προπονούνται μαζί υπό τις οδηγίες του Ντένις Μίτσελ.

Έτσι στο πόντιουμ της συνέντευξης Τύπου έμεινε ολομόναχη η χρυσή νικήτρια, η 23χρονη Τζούλιεν Άλφρεντ, η ζωή της οποίας αλλάζει πλέον.

«Είναι πραγματική τιμή για μένα να είμαι πρέσβειρα της χώρας μου. Βαθιά μέσα μου ήλπιζα σε ένα μετάλλιο και ήρθε το χρυσό. Είμαι σίγουρη πως όλοι πανηγυρίζουν πίσω στην πατρίδα μου». Η Σάντα Λουτσία ή Αγία Λουκία είναι ένα νησί της Καραϊβικής με μόλις 180.000 κατοίκους.

Η Άλφρεντ ζει και προπονείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πανεπιστήμιο του Τέξας. Έχει διακριθεί στον κλειστό στίβο και ήδη όλα τα μεγάλα μίτινγκ του Diamond League προσπαθούν να κλείσουν τη συμμετοχή της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.