Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης μπήκε στον τελικό της σφυροβολίας με την αισιοδοξία ότι μπορεί να φτάσει ψηλά. Έβλεπε από την προθέρμανση ότι είναι σε καλή κατάσταση, το τελευταίο δίμηνο είχε αφήσει πίσω ότι τον φρέναρε. Ήξερε ότι μπορεί να ρίξει μακριά.

Δεν του βγήκε όμως ο μεγάλος αγώνας που επεδίωκε. Η πρώτη βολή του βρήκε στο δίχτυ. Ίσως να ήταν διαφορετική η τύχη του στο υπόλοιπο, αν είχε φύγει σωστά από το πεδίο. Η δεύτερη μετρήθηκε στα 73.34. Ήταν η μόνη που κατακυρώθηκε κι αυτή που του έδωσε εν τέλει τη δωδέκατη θέση στο αγώνισμα.

Η τρίτη και τελευταία του προκειμένου να συνεχίσει ως ένας από τους καλύτερους οκτώ κατέληξε εκτός πεδίου κι ως εκ τούτου κρίθηκε άκυρη.

«Θα επανορθώσω στο μέλλον, υπόσχομαι»

Στον απολογισμό της προσπάθειάς του ο Έλληνας σφυροβόλος ήταν αν μη τι άλλο απολαυστικός ασκώντας κριτική με χιούμορ στον εαυτό του.

Αφού ανέφερε πως «ήταν μια τεράστια ευκαιρία για εμένα», συνέχισε λέγοντας πως «το έλουσα κανονικά».

«Έκανα τεχνική στην προθέρμανση κι έλεγα την κάνω ότι θέλω τη σφύρα. Ποτέ δεν έκανα αρνητική σκέψη, αλλά ήξερα ότι η οκτάδα θέλει ατομικό ρεκόρ. Δεν πήγα να κάνω μια σίγουρη βολή, ήθελα να ρισκάρω. Τα 77 μέτρα ήταν εφικτά» συμπλήρωσε ο Φραντζεσκάκης.

Επεσήμανε ακόμη πως «ένα μήνα είναι που έχω βρει τον εαυτό μου», καθώς «η σεζόν μου έχει πάει χάλια».

«Δεν φεύγω στεναχωρημένος, αλλά όχι και σούπερ χαρούμενος» είπε κατόπιν, εξηγώντας πως «τα τρία μετάλλια τα πήραν τα παιδιά που τα άξιζαν με χαμηλότερα μέτρα. Εγώ το έλουσα, δεν πειράζει. Σόρι Ελλάδα, θα επανορθώσω στο μέλλον, το υπόσχομαι».

Αναφερόμενος τέλος στις βολές του ομολόγησε πως «την πρώτη την ένιωσα πάρα πολύ δυνατή. Στη δεύτρερη χόρευα στη βαλβίδα, χάλια. Δεν ξέρω καν γιατί βγήκε έγκυρη αυτή τη βολή. Η τρίτη πήγε άκυρη κι αυτή. Ό,τι είναι όμως, τελείωσε».