Ιδιαίτερο ψάρι βραστό με αγουρίδα σταφύλι από τη Λευκάδα
Το ψάρι βραστό με αγουρίδα σταφύλι είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο που συνδυάζει την φρεσκάδα του ψαριού με την μοναδική γεύση της αγουρίδας (χυμός από άγουρα σταφύλια). Αυτή η συνταγή αναδεικνύει την απλότητα των υλικών, δημιουργώντας ένα θρεπτικό και γευστικό γεύμα.
Το ψάρι βραστό με αγουρίδα σταφύλι είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο που συνδυάζει την φρεσκάδα του ψαριού με την μοναδική γεύση της αγουρίδας (χυμός από άγουρα σταφύλια). Αυτή η συνταγή αναδεικνύει την απλότητα των υλικών, δημιουργώντας ένα θρεπτικό και γευστικό γεύμα.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
20λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
- 1 κιλό ψάρι (παλαμίδα, ροφό ή οποιοδήποτε άλλο ενδείκνυται για βράσιμο)
- 4 μέτριες πατάτες σε κομμάτια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- ⅔ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 τσαμπιά αγουρίδα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε καλά το ψάρι. Στρώνουμε στη βάση μιας μέτριας κατσαρόλας τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε. Ακουμπάμε από πάνω το ψάρι.
Απλώνουμε στη συνέχεια τις φέτες του κρεμμυδιού και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες. Πλένουμε τις ρώγες του σταφυλιού και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το λάδι.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ψάρι και να μαλακώσουν οι πατάτες, για 20 λεπτά περίπου.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε καθόλου τα υλικά, απλά ανακινούμε το σκεύος από τα χερούλια. Στο τέλος το πρέπει να μείνει χωρίς περιττά υγρά.
Μικρά Μυστικά
Αν το σταφύλι που θα χρησιμοποιήσετε δεν είναι αγουρίδα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα 5 λεπτά πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά.