Διπλό πλήγμα για Ρωσία – Οι Ουκρανοί βύθισαν υποβρύχιο

Τι ανέφερε η ηγεσία του ουκρανικού στρατού για τα δύο «χτυπήματα» που κατάφερε ο στρατός στη Ρωσία.

Διαδοχικά πλήγματα στις ρωσικές δυνάμεις φαίνεται πως προκάλεσαν οι ουκρανικές επιθέσεις του τελευταίου διημέρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείου Στρατού που αναπαρήγαγε σχετικώς το Reuters, η πυραυλική επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία, καθώς από τη μία βυθίστηκε το υποβρύχιο «Rostov on Don» που ήταν αγκυροβολημένο στη Σεβαστούπολη και από την άλλη καταστράφηκε το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-400 με την ονομασία «Triumf», επίσης στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Κατά πληροφορίες, το «Rostov on Don» είχε μεταφερθεί στη Σεβαστούπολη προκειμένου να προφυλαχθεί από αντίστοιχες επιθέσεις, γιατί είχε γίνει στόχος κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά όπως αποδείχθηκε το μέρος δεν ήταν το πλέον ασφαλές.

Οι Ουκρανοί πανηγύρισαν γι’ αυτές τους τις επιτυχημένες απόπειρες, καθώς επλήγησαν στρατηγικοί στόχοι των αντιπάλων τους στο μέτωπο.

Ολονύκτια επίθεση και σε αεροπορική βάση 

Εν τω μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός ενημέρωσε για την επίθεση στην αεροπορική βάση Μοροζόφσκ, καθώς και σε υποδομές αποθήκευσης καυσίμων σε τρεις ρωσικές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η επίθεση στην αεροπορική βάση έπληξε μία αποθήκη πυρομαχικών, στην οποία οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποθηκεύσει βόμβες αέρος-εδάφους, μεταξύ άλλων πυρομαχικών και εξοπλισμού.

«Η ρωσική πολεμική αεροπορία πρέπει να καταστραφεί όπου κι αν βρίσκεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Είναι επίσης δίκαιο να βομβαρδίζονται ρωσικές αεροπορικές βάσεις. Χρειαζόμαστε αυτή την κοινή λύση μαζί με τους συμμάχους μας – μία λύση ασφάλειας», έγραψε στο Telegram ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Φωτιά σε δεξαμενές πετρελαίου στη Ρωσία

Παράλληλα, η επίθεση κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και αποθηκευτικών χώρων με λιπαντικά στις περιοχές του Μπέλγκοροντ, του Κουρσκ και του Ροστόφ προκάλεσε φωτιά σε τουλάχιστον δύο δεξαμενές πετρελαίου.

Στη Ρωσία, τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ξέσπασε φωτιά στις δεξαμενές σε μία εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην περιοχή Καμένσκι του Ροστόφ, μετά από μία επίθεση με drone.

Ο περιφερειάρχης του Μπιέλγκοροντ δήλωσε, επίσης, ότι από τις επιθέσεις με drone που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία προκλήθηκε φωτιά και σε μία εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στην περιοχή αυτή, προσθέτοντας ότι κατασβέστηκε χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.