Ρόμα – Ολυμπιακός 1-1: Κίνδυνος – θάνατος ο Βέλντε, αρέσει ο Θρύλος

Το φιλικό με τη Ρόμα έληξε ισόπαλο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός για άλλη μια φορά. Απειλητικός ο Βέλντε, κέρδισε το πέναλτι κι άγγιξε το 2-1 με κεφαλιά στο δοκάρι.

Ακόμη ένα δυνατό τεστ στο οποίο ο Ολυμπιακός πήρε πάρα πολύ καλό βαθμό ήταν αυτό απέναντι στη Ρόμα. Γι’ αυτό και το τελικό 1-1 αδικεί την προσπάθεια της ομάδας του Μεντιλίμπαρ, η οποία έβγαλε την ποιότητα της στο γήπεδο.

Σε αυτό το απαιτητικό τεστ οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με πιο ισχυρή ενδεκάδα συγκριτικά με το νικηφόρο 4-0 σε βάρος της Τερνάνα.

Οι «τζιαλορόσι» προσπάθησαν να βρουν ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με σωστή οργάνωση, καλές επιλογές και καθαρό μυαλό δεν τους επέτρεψαν να ορίσουν το τέμπο.

Το 1-0 προήλθε από κερδισμένη κόντρα και λανθασμένη εκτίμηση του διαιτητή που τσίμπησε στο πέσιμο του Έιμπραχαμ, χωρίς η Ρόμα να έχει απειλήσει ως τότε.

Άμεση αντίδραση, ισοφάριση και ευκαιρίες

Παρά το γκολ σε βάρος τους, με σωστό build up κι ακόμη καλύτερη πίεση ψηλά, οι Πειραιώτες έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση (με πέναλτι που κέρδισε ο Βέλντε κι εκτέλεσε ο Ροντινέι στο 21′).

Έκτοτε δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου, ενώ δημιούργησαν δύο καλές στιγμές για να πάρουν προβάδισμα. Την πρώτη φορά Βέλντε δεν πρόλαβε να εκτελέσει σε σέντρα του Ροντινέι και τη δεύτερη ο Κωστούλας αστόχησε με σουτ στην κίνηση.

Από το 46′ ο Ντε Ρόσι «φόρτωσε» την ενδεκάδα του με Μπόβε, Ντιμπάλα, Ελ Σαραουί, Σανγκαρέ, Σμόλινγκ και Ντόβμπικ, για να βελτιώσει την εικόνα της Ρόμα, ενόσω ο Μεντιλίμπαρ συνέχιζε με το ίδιο σχήμα.

Παρά τις αλλαγές, οι «λύκοι» δεν βρήκαν ρυθμό, αντίθετα με τους «ερυθρόλευκους» που ήταν διαρκώς πάνω από τη μεσαία γραμμή και με ωραία κυκλοφορία μπάλας έψαχναν το δεύτερο γκολ. Κορυφαία η φάση με το δοκάρι του Βέλντε που ήταν κίνδυνος-θάνατος.

Η εικόνα του Ολυμπιακού και στα δύο μισά του αγώνα πέρα από εξαιρετικά δομημένη ήταν και κάτι παραπάνω από ικανοποιητική σε όλα τα τρίτα του γηπέδου.

Ρόμα: Σβίλαρ, Τσελίκ (46′ Ελ Σαραουί), Μαντσίνι (46′ Ντιμπάλα), Εντικά (69′ Καμπουλά), Ανχελίνο (82′ Νταλ), Κριστάντε (46′ Μπόβε), Λε Φέε (82′ Γκρατσιάνι), Πελεγκρίνι (46′ Σανκαρέ), Σουλέ (69′ Πιζίλι), Έιμπραχαμ (46′ Σμόλινγκ), Ζαλέφσκι (46′ Ντόβμπικ)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Πιρόλα (75′ Ρέτσος), Ορτέγκα, Βέλντε, Μπιέλ, Τσικίνιο, Μπακούλας (88′ Μουζακίτης), Ντόη, Κωστούλας

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.