Παρίσι 2024: Όλα τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων – Η θέση της Ελλάδας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σε εξέλιξη και τα μετάλλια για κάθε χώρα διαμορφώνονται καθημερινά. Δείτε στον πίνακα ποια χώρα είναι πρώτη σε συγκομιδή στο Παρίσι.

Ολοκληρώθηκε και η έβδομη ημέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και η γαλανόλευκη υψώθηκε ακόμα δύο φορές στον ουρανό του Παρισιού καθώς η ελληνική κωπηλασία πανηγύρισε δύο χάλκινα μετάλλια. Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής έκαναν την αρχή και ακολούθησαν Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Έτσι, μετά από εκείνα που είχαν κατακτήσει ο Θοδωρής Τσελίδης στην κατηγορία των -90κ. στο τζούντο και ο Απόστολος Χρήστου στα 200μ ύπτιο η ελληνική συγκομιδή μεταλλίων έφτασε στα τέσσερα.

Στο σύνολο πρώτες είναι οι ΗΠΑ με 43 κατακτήσεις, ωστόσο στην κορυφή του σχετικού πίνακα βρίσκεται η Κίνα. Οι Κινέζοι έχουν φτάσει τα 13 χρυσά, με τη Γαλλία να την ακολουθεί με έντεκα, όσα έχει και η Αυστραλία. Οι ΗΠΑ είναι στην τέταρτη θέση με εννιά χρυσα, όσα έχει και η Μεγάλη Βρετανία, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ιταλία, Ολλανδία και Καναδάς.

Συνολικά τουλάχιστον ένα μετάλλιο έχουν κατακτήσει 54 χώρες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.