Είναι ίσως άδικο για τους αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε αθλήματα που διεξάγονται εκτός Παρισιού. Πέρα από τους εξειδικευμένους δημοσιογράφους δεν είναι αρκετοί οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ώστε να αναδείξουν τις ιστορίες τους.

Οι ιστιοπλόοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αφού ο δικός τους στίβος είναι μακριά από το… στίβο των υπολοίπων. Όσα μας στερεί η απόσταση όμως, μας φέρνουν κοντά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα λοιπόν στα social media ο Βύρωνας Κοκκαλάνης επισημοποίησε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, για την ακρίβεια την Ολυμπιακή ιστιοπλοΐα στα 38 του χρόνια και μετά από τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Η πρόκριση μου στους τελικούς και η ευκαιρία να διεκδικήσω ένα μετάλλιο στην τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα στην καριέρα μου ως αθλητής. Πραγματικά πίστεψα πως ήταν πιθανό, τα σημάδια μου το έδειξαν την τρίτη ημέρα του αγώνα, αλλά οι υπόλοιπες μέρες δεν κύλησαν έτσι. Το ερώτημα είναι θα μου λείψει το κερασάκι όταν απόλαυσα όλη την τούρτα…», έγραψε ο Κοκκαλάνης που έμεινε εκτός 20άδας στο windsurfing στη Μασσαλία.

Ο πέμπτος Ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και έκτος τέσσερα χρόνια νωρίτερα στο Λονδίνο ευχαρίστησε όσους στάθηκαν στο πλευρό του αυτά τα 26 χρόνια, φυσικά στη σύζυγο του Σοφία και τα δύο τους παιδιά.

Ο Κοκκαλάνης είχε χάσει στο νήμα από τον Νικόλα Κακλαμανάκη το ένα ελληνικό εισιτήριο για το Πεκίνο το 2008. Συμμετείχε στις τέσσερις επόμενες διοργανώσεις πάντα στο windsurfing με τέσσερις διαφορετικού τύπου ιστιοσανίδες, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας αρέσκεται συχνά στις αλλαγές που δοκιμάζουν τους ιστιοπλόους.

«Σε ευχαριστώ Ελλάδα από τα βάθη της καρδιάς μου και μη ξεχνάτε. Να έχετε μεγάλα όνειρα και να μην εγκαταλείπετε ποτέ», ήταν ο επίλογος στο μήνυμα του Κοκκαλάνη προς το ελληνικό κοινό.