Με 105.7 πόντους ανά παιχνίδι ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων η ονειρική Team USA, καθώς και στο τρίτο της κατά σειρά έσπασε το τριψήφιο φράγμα.

Το σαββατιάτικο 104-83 επί του Πουέρτο Ρίκο, στο φινάλε του ομίλου, προσέθεσε άλλη μια άνετη νίκη στον αήττητο κύκλο των Αμερικανών που δεν είχαν συναντήσει σθεναρή αντίσταση ούτε από τη Σερβία ούτε από το Νότιο Σουδάν.

Οι παίκτες του Στιβ Κερ έχουν κάνει περίπατο ως τώρα στη διοργάνωση και δεν σκοπεύουν να φύγουν από το Παρίσι χωρίς το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές του. Στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους κυριαρχούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, καθώς σουτάρουν με 64% στα δίποντα και με 43% στα τρίποντα, ενόσω μοιράζουν σχεδόν 28 ασίστ.

Κάρι και Λεμπρόν έχουν χάσει το σημάδι τους

Το παράδοξο της πορείας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πως ο αναμφίβολα κορυφαίος σουτέρ αυτού του συνόλου, ο Στεφ Κάρι, εκτελεί με μόλις 26% πίσω από τη γραμμή. Έχει πάρει 19 τρίποντα κι έχει ευστοχήσει μόνο σε 5 εξ αυτών.

Εκ των περιφερειακών παικτών της Team USA δεν έχει άλλος τόσο άσχημο ποσοστό, αφαιρώντας από τον εξίσωση τον Τζέισον Τέιτουμ (0/3) που δεν έπαιξε καθόλου στο πρώτο ματς.

Παρόλα αυτά το χειρότερο ποσοστό όλων ανήκει στον Λεμπρόν Τζέιμς! Ο «βασιλιάς» μετά βίας υπερβαίνει το 14% στην εν λόγω επιμέρους κατηγορία, μετρώντας 1/7 τρίποντα μετά από τρία ματς. Οριακά στο 20% και ο Τζοέλ Εμπίντ που όμως έχει δοκιμάσει μόνο πέντε προσπάθειες αθροιστικά κι έχει βρει στόχο στη μία.

Οι κορυφαίοι εκτελεστές

Ο Κέβιν Ντουράντ από την άλλη τρέχει ένα «εξωγήινο» 71% (10/14), ενόσω ο Ντέβιν Μπούκερ εκτελεί με 56% (5/9) κι ο Άντονι Έντουαρντς με 54% (7/13). Ο τελευταίος ηγείται πλέον του σκοραρίσματος (16.7π) μετά από τους 26 πόντους κόντρα στους Πορτορικάνους. Τον θέλει αυτόν τον τίτλο και θα τον διεκδικήσει με λύσσα.