Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέταξε για τον τελικό ο Εμμανουήλ Καραλής

Ο Εμμανουήλ Καραλής εξασφάλισε με χαρακτηριστική ευκολία τη συμμετοχή του στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φέτος είναι η χρονιά του και το απέδειξε και στον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε εύκολα στον τελικό του επί κοντώ στο Παρίσι ξεπερνώντας με χαρακτηριστική άνεση τα 5.75 και πλέον καταστρώνει τα πλάνα του για το μεγάλο αγώνα της Δευτέρας (20.00), που θα κρίνει αυτούς που θα ανεβούν στο Ολυμπιακό βάθρο.

Ο Εμμανουήλ άφησε το 5.40 και μπήκε στο 5.60 που πέρασε με θεαματικό τρόπο, πολύ ψηλά πάνω από τον πήχη. Το ίδιο έπραξε και στα 5.70, αλλά ο αγώνας δεν έληξε γιατί 13 το πέρασαν και ο Μόντο Ντουπλάντις το άφησε. Ο πήχης, λοιπόν, ανέβηκε στα 5.75, όμως και εκεί ο Μανόλο δεν είχε κανένα πρόβλημα και πέρασε καθαρά για να σφραγίσει τη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Θυμίζουμε ότι το 2021 στο Τόκιο ήταν τέταρτος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δείχνει να είναι στην καλύτερη κατάσταση της αθλητικής ζωής του και πραγματικά απολαμβάνει κάθε αγώνα του. Θυμίζουμε ότι μέσα στο 2024 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού και ανέβασε το πανελλήνιο ρεκόρ από το 5.91 στο 5.93, ενώ για πρώτη φορά έβαλε τον πήχη και στα 6.00. Φαίνεται ότι φυλάει το καλύτερο για το Παρίσι!

Μετά τον αγώνα ο Εμμανουήλ Καραλής είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Έγινε η μισή δουλειά, περάσαμε στον τελικό με τρία άλματα. Ήταν γενικά δύσκολος προκριματικός με πολλές εκπλήξεις, αναμονή και αέρα, αλλά εμείς κρατήσαμε την ψυχραιμία μας.

Ένιωθα καλά. Είμαι ένας άνθρωπος που το ζω και είμαι πολύ χαρούμενος, ευτυχισμένος που είμαι εδώ στη γιορτή του αθλητισμού. Νομίζω φαίνεται στις επιδόσεις μου και στο χαμόγελό μου.

Τώρα θα ξεκουραστώ για μιάμιση μέρα και θα ετοιμαστώ για τον τελικό. Ξέρω πολύ καλά τις πρέπει να κάνω και είμαι έτοιμος. Εκεί ελπίζω να χαρώ ακόμα περισσότερο. Θα δείτε όμορφα πράγματα στον τελικό».

Ο Καραλής μίλησε και για την ελληνική Ολυμπιακή ομάδα που μας εκπροσωπεί στο Παρίσι: «Καλή επιτυχία σε όλα παιδιά της εθνικής. Όσοι βρισκόμαστε εδώ, είμαστε νικητές. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση. Είμαστε όλοι μια δεμένη οικογένεια».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.