Την πρώτη της ήττα στον Ά Όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε γερά, αλλά της στοίχισε κυρίως το κακό τρίτο οκτάλεπτο απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ντόχα Κροατία και λύγισε τελικά στις λεπτομέρειες με 14-13.

Η Εθνική μας έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην 8άδα (με τρεις νίκες στα προηγούμενα ματς) και στον τελευταίο της αγώνα στον Όμιλο κόντρα στην Ιταλία, τη Δευτέρα (5/8) στις 16:10, θα διεκδικήσει την καλύτερη θέση της βαθμολογίας (μπορεί ακόμα και την πρώτη), για να έχει πιο βατό αντίπαλο στον προημιτελικό.

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την Ελλάδα να ανοίγει το σκορ και στη συνέχεια την Κροατία να προηγείται με 3-1. Με δύο σερί τέρματα η Εθνική μας ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, συνεχίζοντας το σερί αυτό και στο δεύτερο μέρος.

Έτσι, διευρύνοντας το σερί στα τέσσερα γκολ η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου γύρισε το ματς, εκμεταλλεύτηκε τα πέναλτι που κέρδισε παίρνοντας προβάδισμα με 3-5.  Η Ελλάδα κράτησε τη διαφορά στο συν 2 μέχρι το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, το οποίο έκλεισε 4-6.

Ντέρμπι για γερά νεύρα

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν μία μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους Κροάτες να είναι καταιγιστικοί και την Εθνική ομάδα να πληρώνει τα λάθη της άμυνας. Οι Κροάτες με δύο γκολ του Κράγκιτς ισοφάρισαν σε 6-6, με τον Φουντούλη στη συνέχεια να παίρνει την εκδίκησή του για το πέναλτι που έχασε λίγο νωρίτερα και να κάνει το 6-7. Οι παίκτες του Ίβιτσα Τούτσακ αύξησαν την πίεση και κατάφεραν για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα να πάρουν προβάδισμα με γκολ του Βουκίτσεβιτς για το 9-8.

Η Ελλάδα ισοφάρισε με ένα πανέμορφο και δύσκολο γκολ του Νικολαΐδη, όμως με δύο σερί τέρματα των Μπούκιτς και Κράγκιτς οι Κροάτες προηγήθηκαν με 11-9.

Το τέταρτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο για την Ελλάδα. Η Κροατία έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Μπίλιακα, ενώ ο Αργυρόπουλος ευστόχησε από τα 5μ, κάνοντας το 11-10.

Η «γαλανόλευκη» έφερε το ματς στα ίσια με τον Καλογερόπουλο, κάνοντας στα μισά της τελευταίας περιόδου το 12-12, όμως οι Κροάτες με δύο γκολ του Χάρκοφ προηγήθηκαν με 14-12, με τον Βλαχόπουλο να μειώνει στο τελευταίο λεπτό σε 14-13.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 14-13

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-3, 7-3, 3-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπούριτς, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίτσεβιτς 1, Ζουβέλα, Κράγκιτς 3, Βρλιτς, Μπίλιακα, Χάρκοφ 4, Πόπαντιτς.

Στα άλλα σημερινά ματς του Ομίλου παίζουν αργότερα: 17:35 Μαυροβούνιο – ΗΠΑ, 22:05 Ιταλία – Ρουμανία.