Αρκετά πιο άστατος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας την Κυριακή 4 Αυγούστου, καθώς από αίθριος θα μετατραπεί σε νεφελώδη.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το μεσημέρι και το απόγευμα πρόκειται να εκδηλωθούν κάμποσες μπόρες. Τα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της χώρας, από την Πελοπόννησο μέχρι και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Αντιθέτως στις νησιωτικές περιοχές τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγαλύτερα.

Στην Αττική η ημέρα θα αρχίσει με ηλιοφάνεια κι αραιές νεφώσεις. Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν το μεσημέρι της Κυριακή και δεν αποκλείεται να υπάρξουν πρόσκαιρες μπόρες. Η θερμοκρασία πάντως θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Σαρωνικό, ενώ θα φτάσουν τα 5 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της Κυριακής

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανώς τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις .

Άνεμοι: Στις Κυκλάδες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και στην Κρήτη από δυτικές 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 με 34 και στην Κρήτη έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό στα βόρεια να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 και πιθανώς 40 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ειναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειδυτικοί 4 και στον Θερμαϊκό έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.