Γίδα κοκκινιστή στη χύτρα με χοντρά μακαρόνια
Η γίδα κοκκινιστή είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση και την αρωματική σάλτσα του. Στην Κεφαλονιά ανακαλύψαμε μια πεντανόστιμη συνταγή για γίδα κοκκινιστή στη χύτρα με χοντρά μακαρόνια. Ιδανικό πιάτο για τα μεσημέρια μας στο νησί.
Η γίδα κοκκινιστή είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση και την αρωματική σάλτσα του. Στην Κεφαλονιά ανακαλύψαμε μια πεντανόστιμη συνταγή για γίδα κοκκινιστή στη χύτρα με χοντρά μακαρόνια. Ιδανικό πιάτο για τα μεσημέρια μας στο νησί.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
90λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 άτομα
- 1 κιλό γίδα
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο ή λευκό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. επιπλέον για τα μακαρόνια
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 500 γρ. χοντρά μακαρόνια
- Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξαφρίζουμε το κρέας βράζοντάς το για λίγο σε μια κατσαρόλα με νερό. Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια και στη συνέχεια το σουρώνουμε.
Χτυπάμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στη χύτρα μαζί με το λάδι.
Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, το μοσχοκάρυδο και τον πελτέ και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ανακατεύουμε τα υλικά και συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και, μόλις αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα της χύτρας, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για μία ώρα περίπου. Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τα μακαρόνια 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Επαναφέρουμε στο σκεύος τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
Συνοδεύουμε τα μακαρόνια με το κρέας και την πλούσια σάλτσα του. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.
Μικρά Μυστικά
Η γίδα κοκκινιστή συχνά έχει ακόμα καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα, καθώς οι γεύσεις έχουν χρόνο να αναμειχθούν.