Στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ο Σηκουάνας, με τις βροχές στο Παρίσι να μολύνουν τα νερά του και τους διοργανωτές να αναβάλλουν, κατά μία μέρα, τόσο τις προπονήσεις όσο και το αγώνισμα του τριάθλου. Υπήρχαν μάλιστα και φόβοι ότι το αγώνισμα θα έπρεπε να μετατραπεί σε δίαθλο, αν τα νερά κρίνονταν ακατάλληλα για την υγεία των αθλητών.

Οι τελευταίοι έλεγχοι έδωσαν το πράσινο φως για να κολυμπήσουν οι αθλητές του τριάθλου, όμως η κατάσταση που αντίκρισαν μάλλον δεν θα θέλουν να τη θυμούνται για πολύ καιρό στην καριέρα τους.

Η Βελγίδα τριαθλήτρια Jolien Vermeylen, που κατέλαβε την 24η θέση, μιλώντας στο VTM, περιέγραψε όσα είδε και ένιωσε στον ποταμό.

«Ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι. Φυσικά δεν έχει τη γεύση της Coca-Cola ή της Sprite. Ενώ κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πάρα πολύ. Ο Σηκουάνας είναι βρώμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα. Αυτά είναι μα@@» είπε.

Η αθλήτρια επισήμανε ότι έπρεπε να πάρει προφυλάξεις για να καταφέρει να αγωνιστεί. «Πρέπει απλώς να εύχονται ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλοί άρρωστοι αθλητές. Πήρα προ-βιοτικά, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα περισσότερο. Είχα την φαεινή ιδέα να μην πίνω νερό, αλλά ναι, απέτυχε. Σκέφτηκα να μην πέσω, αλλά και αυτό απέτυχε».

Ο τριαθλητής ανδρών Tyler Mislawchuk από τον Καναδά έκανε 10 φορές εμετό κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό οφειλόταν στα μολυσμένα νερά του Σηκουάνα.