Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έχασε το χάλκινο στα 50μ ελεύθερο για τρία εκατοστά

Πάλεψε για το βάθρο, αλλά δεν πρόλαβε τον Γάλλο Μαναντό ο Κριστιάν Γκολομέεβ - Σπουδαία η κούρσα του στο δεύτερο μισό.

Δεύτερη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, δεύτερη πέμπτη θέση στον κόσμο για τον Κριστιάν Γκολομέεβ, που επιβεβαίωσε ότι ανήκει στην ελίτ των σπριντ.

Ο σπουδαίος κολυμβητής έπεσε με αξιώσεις στον τελικό των 50μ. ελεύθερο και με χρόνο καλύτερο απ’ αυτόν που είχε καταφέρει πριν από μια τριετία στο Τόκιο τερμάτισε εκ νέου στην πέμπτη θέση.

Αν ο Γκολομέεβ είχε καλύτερη εκκίνηση στα πρώτα μέτρα της κούρσας της μιας ανάσας, πιθανόν η επίδοσή του θα ήταν ακόμη καλύτερη και πιο κοντά στο χάλκινο μετάλλιο.

Τερμάτισε σε 21.59 (πέμπτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του) όταν ο τρίτος, εξασφαλίζοντας το βάθρο, Λοράν Μαναντό άγγιξε τον τοίχο μετά από 21.56, ενώ ο Καναδός Λιέντο το έκανε σε 21.58.

Νικητής και χρυσός ολυμπιονίκης στέφθηκε ο Αυστραλός Κάμερον ΜακΙβόι με χρόνο 21.25. Δεύτερος ήταν ο Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουντ με 21.30.

Ο τελικός των 50μ. ελεύθερο

Γκολομέεφ: «Δεν είμαι ευχαριστημένος»

Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την κούρσα του ο Κριστιάν Γκολομέεβ εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη θέση, καθώς κυνηγούσε κάτι πολύ μεγάλο.

«Δεν τα κατάφερα, αν και το ήθελα πάρα πολύ. Έτσι όμως είναι το 50άρι ελεύθερο» ανέφερε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Σχολιάζοντας την απόδοσή του, επεσήμανε πως «ένιωσα καλά, αλλά υπήρχαν μερικά λαθάκια. Σίγουρα δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος, ήθελα να κολυμπήσω πιο γρήγορα».

«Έχω δουλέψει πάρα πολύ για δύο χρόνια, αλλά δεν μου βγήκε» συνόψισε τα λεγόμενά του ο Γκολομέεβ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.