Η Γερμανία έχει πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει εκπτώσεις. Η πρωτιά στον όμιλο σφραγίστηκε με το σαρωτικό 85-71 επί της εύθραυστης Γαλλίας που δεν προέβαλε ιδιαίτερη αντίσταση.

Καλοκουρδισμένη μηχανή και εμπλουτισμένο με ποιότητα το σύνολο του Γκόρντον Χέρμπερτ, κυριάρχησε στο παρκέ από την πρώτη περίοδο κι επέβαλε απόλυτο τον νόμο της στην καθοριστική δεύτερη. Το επιμέρους 24-9 επαλήθευσε την εικόνα των δύο ομάδων, με συνέπεια ο αγώνας να λάβει έκτοτε τη μορφή ενός φαβορί με περίσσια αυτοπεποίθηση κι ενός αουτσάιντερ που πάλευε σχεδόν άσκοπα.

Όσο κι αν οι Γάλλοι προσπαθούσαν να μαζέψουν την εις βάρος τους διαφορά, οι Γερμανοί διαχειρίζονταν σοφά το προβάδισμά τους. Το 69-46 στο 30′ ήταν σκορ που δεν ανατρεπόταν, όπως και αποδείχθηκε, παρά τη χαλάρωση των «πάντσερ» στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Η Γερμανία αντίπαλος της Ελλάδας στα προημιτελικά

Το παιχνίδι αυτό έδειξε επ’ ακριβώς τι είδους αντίπαλο θα αντιμετωπίσει η Εθνική, εφόσον η Σερβία νικήσει με τουλάχιστον τρεις πόντους το Νότιο Σουδάν και της χαρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Επειδή οι Αμερικανοί δεν πρόκειται χαριστούν στο αδύναμο Πουέρτο Ρίκο, άρα θα έχουν το καλύτερο γκολ αβερέιτζ των ομάδων που τερμάτισαν πρώτες κι άνευ ήττας στους ομίλους (είναι ήδη στο +43), η Γερμανία με ανώτερο συντελεστή πόντων από τον Καναδά (+47 έναντι +20) θα πέσει υποχρεωτικά με την Ελλάδα, διότι δεν μπορεί να «τραβήξει» τη Βραζιλία με την οποία συνυπήρξε στην πρώτη φάση.

Λογικά τα ζευγάρια των προημιτελικών που θα σχηματιστούν, χωρίς κλήρωση πια, στον δρόμο για τη ζώνη των μεταλλίων είναι τα εξής:

  • ΗΠΑ – Βραζιλία
  • Γερμανία – Ελλάδα
  • Καναδάς – Γαλλία
  • Σερβία – Αυστραλία

Μένει να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις με τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου (3/8). Σ’ αυτήν την περίπτωση θα αναβιώσει η προ διετίας μάχη της Εθνικής στο Eurobasket που έληξε 107-96 για τη Γερμανία. Ίσως να ‘ναι μια καλή στιγμή για… ρεβάνς!