Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα – Ιταλία 8-12: Με την πλάτη στον τοίχο

Σε δύσκολη θέση η εθνική πόλο γυναικών μετά την τρίτη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια του ομίλου - Περιμένει πλέον συνδυασμό αποτελεσμάτων για να συνεχίσει στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ελληνικό πόλο έχει ήδη μια ομάδα στα προημιτελικά, την εθνική ανδρών. Η αντίστοιχη των γυναικών κυνηγά πλέον έναν υπερβατικό συνδυασμό για να συνεχίσει την πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 12-8 από την Ιταλία δεν ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για το «γαλανόλευκο» σύνολο της Αλεξίας Καμμένου. Αφενός η Ελλάδα δεν βρήκε μια νίκη που θα την έβαζε γερά στο παιχνίδι για την οκτάδα του τουρνουά αφετέρου ηττήθηκε με τέσσερα γκολ και σε περίπτωση ισοβαθμιών κουβαλά ένα ντεσαβαντάζ δεδομένου πως το Γαλλία – Ιταλία είχε λήξει 9-8.

Πρώτα απ’ όλα η Εθνική περιμένει νίκη των Αμερικανίδων επί των Γαλλίδων για να ελπίζει ότι θα κατακτήσει την τέταρτη θέση. Ειδάλλως θα αποκλειστεί απευθείας ως ουραγός. Ακολούθως, στο βραδινό ματς της Κυριακής (4/8), θα πρέπει να κερδίσει με τουλάχιστον δύο γκολ την οικοδέσποινα (κι όχι στα πέναλτι) έτσι ώστε να έχει στο φινάλε καλύτερο γκολ αβερέιτζ.

Κακό ποσοστό στην παραπάνω

Στον αγώνα κόντρα στην Ιταλία, η Ελλάδα έδειξε το καλό πρόσωπο μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου ήταν ανταγωνιστική.

Η συνέχεια όμως ήταν προβληματική. Οι διεθνείς δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στην παίκτρια παραπάνω μετρώντας 4/12 συνολικά, ένα ποσοστό που διόγκωσε τη γενικότερη δυστοκία στην επίθεση. Παράλληλα στην άμυνα δεν βρήκαν λύσεις στα ατού της Ιταλίας που από το 3-3 και μετά κυριάρχησε κατά κράτος.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 0-2, 2-2, 3-4

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Πλευρίτου Β. 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Ιταλία: Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο, Τζουστίνι, Μπετίνι 2, Πικότζι, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι 4, Μαρλέτα 2, Κοτσιέρι, Βιακάβα 2, Μπαντσέλι

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.