Με τις φλέβες τσιτωμένες από την υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε για 40 λεπτά απέναντι στην ισχυρή Αυστραλία και την πολύτιμη νίκη με 77-71 ο Βασίλης Σπανούλης είχε μόνο εγκωμιαστικά λόγια να πει για τους παίκτες που καθοδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ζήτησε να σταματήσει η διαρκής αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, παρότι για τον ίδιο είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, και εξήγησε γιατί δεν τον νοιάζει πλέον η έκβαση του τουρνουά, δεδομένων των όσων έχει ήδη πετύχει η Εθνική μπάσκετ, εντός ή εκτός παρκέ.

«Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ξεκουραστεί καθόλου. Πονάνε την ομάδα, στεναχωριούνται, δακρύζουν, δεν κοιμούνται, μου θυμίζει τη δική μας φουρνιά. Είναι θέμα χρόνου να πετύχουμε αυτό που θέλουμε», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας εκλέκτορας.

«Πρέπει να είμαστε όλοι εδώ κάθε καλοκαίρι και να παλεύουμε για την πατρίδα μας»

«Ό,τι θέλει ας γίνει, εγώ είμαι περήφανος», συνέχισε ο Βασίλης Σπανούλης εξηγώντας ότι «μπορούσαμε να έχουμε τρεις νίκες με ομάδες της παγκόσμιας ελίτ, αλλά και να μην έχουμε καμία. Μιλάμε για έναν όμιλο με εκπληκτικές ομάδες, είμαστε όμως κι εμείς μια εκπληκτική ομάδα. Και θα είμαστε για αρκετά χρόνια, αν κρατήσουμε την ίδια φουρνιά και δεν αλλάζουμε κάθε χρόνο 15 παίκτες. Όπως δηλαδή κάνουν όλες οι ομάδες με μερικές προσθαφαιρέσεις».

«Το παράθυρο είναι ανοικτό για όλα τα παιδιά αλλά πρέπει να είμαστε όλοι εδώ κάθε καλοκαίρι και να παλεύουμε για την πατρίδα μας» επεσήμανε ο ομοσπονδιακός προπονητής, μεταφέροντας πως «είναι πολύ αγαπημένα τα παιδιά, στηρίζει ο ένας παίκτης τον άλλον. Τα παιδιά έχουν καρύδια, για να μην το πω αλλιώς. Έχει ψυχή αυτή η ομάδα, μου θυμίζει τα παλιά χρόνια».

«Οι άμυνες του Παπανικολάου είναι για σεμινάριο»

Ολοκλήρωσε δε λέγοντας ότι «δεν είναι μόνο ο Γιάννης, είναι όλη η ομάδα. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε Γιάννης, Γιάννης, Γιάννης. Για μένα είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά εδώ είναι όλη η ομάδα, είναι η Εθνική. Με πείραξε πολύ που ένα μέλος του σταφ μου έδειξε ότι η Αυστραλία έβγαλε πως παίζει εναντίον του Γιάννη. Ο Παπανικολάου είχε 0 πόντους και ήταν σαν να έχει βάλει 30. Η άμυνά του στις αλλαγές είναι εκπληκτική, για σεμινάριο. Ο Καλαϊτζάκης έπαιξε 9 λεπτά και ήταν σαν να έπαιξε 30. Ο Χαραλαμπόπουλος το ίδιο».