Με συνεργασία με τους Δήμους και εκπαιδευτικούς φορείς, οργανώθηκαν παρουσιάσεις και βιωματικά παιχνίδια, προωθώντας την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Στα πλαίσια των δράσεων, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ξεναγήσεις μαθητών στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων Θήβας. Επίσης, το ΕΠΑΛ Θήβας ανέλαβε πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου, όπου οι μαθητές κατασκεύασαν μηχάνημα συμπίεσης κουτιών.

Η συνεργασία με το πρόγραμμα «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» ενίσχυσε την ανακύκλωση σχολικών βιβλίων, με τα σχολεία της Περιφέρειας να συγκεντρώνουν το 50% του συνολικού όγκου. Ως ανταμοιβή, τα σχολεία έλαβαν πακέτα εκτυπώσιμου χαρτιού.

Τέλος, ο ΦοΔΣΑ θα επιβραβεύσει τα σχολεία που συμμετείχαν με πρωτότυπες ιδέες στο διαγωνισμό «καλύτερου περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού παιχνιδιού», προσφέροντας μια εκπαιδευτική ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.

Οι δράσεις του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στοχεύουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και των πολιτών, ενισχύοντας την ενημέρωση και τη σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά.