Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η κίνηση αυτή στοχεύει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και στη βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης των νησιών του Αιγαίου, υποστηρίζοντας την τοπική οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του της πολιτικής του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιου Χατζημάρκου, να δημιουργήσει ένα εκτενές δίκτυο υδροπλάνων που θα συνδέει όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Ένα Αιγαίο που θα συνδέεται πλήρως μέσω υδροπλάνων

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας και εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την εξέλιξη, δηλώνοντας:

«Το όραμά μας για ένα Αιγαίο που θα συνδέεται πλήρως μέσω υδροπλάνων γίνεται πραγματικότητα. Με τη συνεργασία της Hellenic Seaplanes, προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών μας και θα ενισχύσει τον τουρισμό, καθιστώντας το Αιγαίο πιο ελκυστικό και εύκολα προσβάσιμο από ποτέ.»

Επίδραση στην Τοπική Οικονομία και τον Τουρισμό

Η ολοκλήρωση του δικτύου υδροπλάνων αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τις τοπικές επιχειρήσεις. Τα υδροπλάνα θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων και θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή εναέριων περιηγήσεων, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες.

Συνεργασία και Υλοποίηση των Πτήσεων

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης και ανάπτυξης των υδάτινων πεδίων. Οι τεχνικοί φάκελοι για την έγκριση των υδάτινων πεδίων έχουν υποβληθεί σε περιοχές όπως η Αμοργός, η Ανάφη, η Άνδρος, η Αντίπαρος, η Σύρος, η Θήρα, η Ίος, η Κάλυμνος, η Κέα, η Κίμωλος, η Κύθνος, η Κως, οι Λειψοί, η Λέρος, η Μήλος, η Μύκονος, η Νάξος, η Νίσυρος, η Πάρος, η Ρόδος, η Σέριφος, η Σίκινος, η Σύμη, η Τήνος και η Χάλκη.

Η έναρξη των πτήσεων με υδροπλάνο έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2024, με τις πρώτες πτήσεις να πραγματοποιούνται από και προς την Πάτμο.