Ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Στάθης Καννής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντόπουλο και τον γεωπόνο του Δήμου κ. Αθανάσιο Κατσαρό, πραγματοποίησαν περιοδεία σε χωριά των Δ.Ε. Ωλένης και Ιάρδανου για να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σοβαρές Ζημιές σε Σταφίδα και Αμπέλι

Οι επισκέψεις περιλάμβαναν τα χωριά Καράτουλα, Σόπι, Χειμαδιό και Βροχίτσα, όπου οι αρμόδιοι είδαν από κοντά τις ζημιές στις καλλιέργειες της κορινθιακής σταφίδας και του αμπελιού. Οι παραγωγοί ανέφεραν ότι αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν τη συγκομιδή τουλάχιστον 20 ημέρες νωρίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, με αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες στην παραγωγή και στην απόδοση του ξηρού προϊόντος.

Άμεσες Ενέργειες του Δήμου

Μετά την περιοδεία, ο γεωπόνος του Δήμου κ. Κατσαρός συντάσσει γνωμοδότηση για το μέγεθος των ζημιών. Ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Καννής, πρόκειται να αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, καθώς και στον ΕΛΓΑ, ζητώντας την άμεση αποστολή γεωπόνων για την εκτίμηση της ζημιάς.

Αίτημα για Έγκαιρες Αποζημιώσεις

Στην επιστολή θα ζητηθεί επίσης η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς, προκειμένου να καλυφθεί, όσο είναι δυνατόν, η απώλεια εισοδήματος που θα έχουν λόγω της μειωμένης παραγωγής. Ο Δήμος Πύργου ελπίζει ότι οι ενέργειες αυτές θα συμβάλουν στην ανακούφιση των αγροτών και στη μείωση των οικονομικών επιπτώσεων που προκάλεσε ο καύσωνας.